Εργαζόμενοι του Δήμου προς Περιφέρεια: Σεβαστείτε την άποψη του Δήμου

Καταδικάζουν την αποδοχή από την Περιφέρεια Αττικής της μελέτης μιας ιδιωτικής εταιρείας οι εργαζόμενοι του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας. Ο λόγος για τη μελέτη υπογειοποίησης, η οποία έρχεται σε αντίθεση με την κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου και όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι θα επιφέρει τεράστιες επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης. Συγκεκριμένα ο Σύλλογος των Εργαζομένων με ανακοίνωσή του ζητά από τη Περιφέρεια να σεβαστεί την άποψη του Δήμου και των υπηρεσιών του.

Να θυμίσουμε ότι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου με έγγραφό της το οποίο αναγνώσθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τοποθετείται αρνητικά με το σχεδιαζόμενο έργο, με την αιτιολογία ότι έρχεται σε αντίθεση με την κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου.

Το κείμενο της ανακοίνωσης:

Ως Σύλλογος Εργαζομένων στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, ως κάτοικοι πολλοί από εμάς αυτού του Δήμου, αλλά και ως πολίτες που προασπίζουμε τον κοινωφελή σκοπό των δημοσίων έργων, θεωρούμε υποχρέωσή μας να γνωστοποιήσουμε τη θέση μας αναφορικά με την μελέτη ενός δημοσίου έργου που θα υλοποιηθεί με δημόσια δαπάνη και η οποία κατατέθηκε στην Περιφέρεια Αττικής από μια ανώνυμη εταιρία, η οποία σαφώς και προωθεί τα εταιρικά της συμφέροντα.

Το 2011 εκπονήθηκε κυκλοφοριακή μελέτη από το Δήμο, η οποία και υποβλήθηκε το 2013 προς χρηματοδότηση με 1,5 εκατ. ευρώ.

Η μελέτη που κατατέθηκε στην Περιφέρεια Αττικής από την ανώνυμη εταιρία, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου. Η εφαρμογή της, με ότι συμπεριλαμβάνει στο κυκλοφοριακό, θα επιφέρει τεράστιες επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Καταδικάζουμε την αποδοχή από την Περιφέρεια της μελέτης που εκπονήθηκε από την ανώνυμη εταιρία, γιατί έτσι καταργείται κάθε έννοια δημόσιου συμφέροντος. Ανακύπτει, λοιπόν, το ερώτημα με τι γνώμονα η Περιφέρεια ακυρώνει την μελέτη του Δήμου και των υπηρεσιακών παραγόντων και προωθεί το σχεδιασμό  ενός δημοσίου έργου από μια ανώνυμη εταιρία, το οποίο προϋπολογίζεται περί τα 15 εκατ. ευρώ;

Καλούμε την Περιφέρεια και κατ’ επέκταση την κυβέρνηση να διαλέξουν στρατόπεδο. Τους υπενθυμίζουμε πως ο ρόλος τους είναι να προασπίσουν το δημόσιο χαρακτήρα του έργου και να σεβαστούν την άποψη του Δήμου και των υπηρεσιών του και όχι τις προτεραιότητες ιδιωτικών συμφερόντων.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *