Περιφέρεια: «Η μελέτη δεν είναι εγκεκριμένη»

«Η μελέτη δεν είναι εγκεκριμένη» δήλωσε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου (11/10) η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, αντιπεριφερειάρχης Αγγέλικα Σαπουνά. Η τοποθέτηση αυτή έρχεται αρκετούς μήνες μετά τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για ένα εγκεκριμένο έργο, ο οποίος έγινε αφορμή να υποστεί ο Δήμος ένα πρωτοφανές μπούλινγκ ώστε να υπογράψει τις υψομετρικές μελέτες του γηπέδου. Όπως δήλωσε μάλιστα η κυρία Σαπουνά, η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα γίνει σε τρεις εβδομάδες περίπου, αφού η Περιφέρεια ανέμενε τη γνωμοδότηση του Δήμου.

Τα δυο στελέχη της Περιφέρειας που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου δήλωσαν αναρμόδια να απαντήσουν σε τεχνικά θέματα, ενώ είπαν ότι ήρθαν για να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση και να μεταφέρουν τις απόψεις του Συμβουλίου στην Περιφέρεια. Από τις τοποθετήσεις τους προέκυψε ότι δεν έχει εγκριθεί η προμελέτη του έργου, ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της υπογειοποίησης θα εγκριθεί ή θα απορριφθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, ενώ αποδόθηκε στην προηγούμενη ηγεσία της Περιφέρειας η παραλαβή αυτής της μελέτης και της προμελέτης του έργου.

Η Αντιπεριφερειάρχης απέφυγε να πάρει θέση στην ΜΠΕ, ενώ είπε ότι ακούει με μεγάλη προσοχή τις ενστάσεις που διατυπώνονται από την πλευρά του Δήμου.

Το γεγονός ότι δεν υπήρχε κάποιος αρμόδιος να απαντήσει από την πλευρά της Περιφέρειας στα ζητήματα που θέτει η μελέτη του έργου πυροδότησε αρκετές τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι στιγμάτισαν το γεγονός ότι ενώ το έργο εισάγεται ως δημόσιο από την Περιφέρεια, η οποία και θα το χρηματοδοτήσει, δεν δίνονται απαντήσεις σε καίρια ζητήματα που αφορούν την σκοπιμότητα και τις επιπτώσεις του έργου.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του σώματος, Γιώργος Πάνος, ανέφερε ότι προσκλήθηκαν όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας που αναφέρονται στην ΜΠΕ ως παραλήπτες και εισηγητές του θέματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΠΟΛΙΤΗ, αν και το θέμα της υπογειοποίησης έχει απασχολήσει την πλειοψηφούσα παράταξη της Ρένας Δούρου, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια οριστική απόφαση για τη στάση που θα κρατήσει στην επικείμενη συνεδρίαση, αφού φαίνεται να καταγράφονται αντικρουόμενες απόψεις.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *