Δήμος: Υπεύθυνη για το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων η κυβέρνηση

«Η λύση στη μετεγκατάσταση του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης. Όποιος θέλει ας στραφεί εκεί, όπως έκανε για όλα τα άλλα θέματα μέχρι σήμερα». Αυτό δήλωσαν εκπρόσωποι του Δήμου, σχολιάζοντας τα επιθετικά δημοσιεύματα των ιστοσελίδων που εκφράζουν την ΑΕΚ.

Από το πρωί, οι ενημερωτικές σελίδες που ατύπως εκπροσωπούν την ΑΕΚ αναρτούν απειλητικές ειδήσεις περί «αντεπίθεσης», νομικών ενεργειών κ.λπ. κατά της δημοτικής αρχής, απ’ αφορμή τη χθεσινοβραδινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να καταψηφίσει την ΜΠΕ της υπογειοποίησης.

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την μετεγκατάσταση του σταθμού. Συγκεκριμένα:

  • Πριν ακριβώς από ένα χρόνο, στις 12/10/2016, το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε το θέμα «Στέγαση μονάδας συλλογής και ανάκτησης ανακυκλώσιμων υλικών (Μεγάλο Πράσινο Σημείο) και σταθμού μεταφόρτωσης Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας» και έλαβε ομόφωνη απόφαση.
  • Με βάση αυτό ζητήθηκε η απαλλοτρίωση συγκεκριμένου χώρου και στάλθηκε σχετικό αίτημα στην κυβέρνηση.
  • Το Δεκέβριο του 2016 κατατέθηκε αίτηση για χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ, πληρώνοντας τη σχετική προμελέτη του έργου.
  • Για το θέμα έχουν γίνει συναντήσεις εκπροσώπων του Δήμου με το Μαξίμου, με τους αρμόδιους υπουργούς Γ. Σταθάκη και Σ. Φάμελο, με την Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Ε. Κυπριανίδου, με τη Διαχειριστική αρχή του ΠΕΠ Αττικής και σε όλα αυτά τα ραντεβού υπήρχε δέσμευση για τη μετεγκατάσταση.

Από εκεί και πέρα ο Δήμος αναμένει τις κινήσεις της κυβέρνησης για την έγκριση και τη χρηματοδότηση του έργου.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το πάρκινγκ των απορριμματοφόρων (και όχι τα σκουπίδια, όπως έντεχνα γράφουν κάποιοι) και ο σταθμός μεταφόρτωσης βρίσκονται μέσα στο Άλσος εδώ και δεκαετίες και είναι γνωστή η ανάγκη μετεγκατάστασής τους. Προφανώς είναι στο χέρι της κυβέρνησης να δώσει άμεση λύση, όπως ακριβώς έλυσε τάχιστα όλα τα άλλα θέματα που σχετίζονται με το έργο του γηπέδου.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *