Ο Οκτώβρης του 17 και τα διλήμματα του σήμερα

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η διάλεξη με θέμα «Ο Οκτώβρης του 17 και τα διλήμματα του σήμερα» χθες Δευτέρα (9/10) στην αίθουσα του ΠΠΙΕΔ. Η Διδάκτωρ Φιλοσοφίας Χρυσάνθη Κεχρολόγου παρουσίασε διάφορες πλευρές της ρώσικης επανάστασης που επηρέασε τη σύγχρονη ιστορία όσο κανένα άλλο γεγονός και ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, αποτιμώντας την συμβολή της στη διαμόρφωση της πολιτικής θεωρίας. Το πολυπληθές κοινό της εκδήλωσης συμμετείχε ενεργά θέτοντας ερωτήσεις, αλλά και κάνοντας τοποθετήσεις.

Εντύπωση προκάλεσε η προσέλκυση ανθρώπων από πολλές περιοχές της Αθήνας, αλλά και η συμμετοχή όλων των ηλικιών σε μια εκδήλωση που είχε μια ιδιαίτερη επετειακή σημασία, λόγω της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση.

Οι διαλέξεις στο ΠΠΙΕΔ με θέμα Φιλοσοφία και Πολιτική θα συνεχιστούν κάθε δεύτερη Δευτέρα με τη συμμετοχή γνωστών πανεπιστημιακών. Η επόμενη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, με ομιλητή τον Καθηγητή Φιλοσοφίας του ΑΠΘ, Σωκράτη Δεληβογιατζή, και θέμα «Οι προκλήσεις της πολιτικής». Οργανώνονται από το Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας σε συνεργασία με την διδάκτορα Φιλοσοφίας Χρυσάνθη Κεχρολόγου και τη συμμετοχή του Εργαστηρίου Φιλοσοφικής Έρευνας πάνω στο Φαντασιακό (Α.Π.Θ.).

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *