Νεκρή 90χρονη σε σοβαρό τροχαίο μπροστά στον Κοσμά τον Αιτωλό

Θύμα τροχαίου ατυχήματος έπεσε 90χρονη συμπολίτης μας, στην προσπάθειά της να διασχίσει την Οδό Φιλαδελφείας, εξερχόμενη από τον Ι.Ν. Αγ. Κοσμά του Αιτωλού και κατευθυνόμενη στη Νησίδα. Το θανατηφόρο ατύχημα έγινε σήμερα Κυριακή (8/10) γύρω στις 10.30 π.μ. Να σημειώσουμε ότι ο κόμβος που δημιουργείται στο τρίγωνο των οδών Θ. Σοφούλη, Πίνδου και Φιλαδελφείας είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος, αφού δεν υπάρχει σηματοδότης και τα οχήματα αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα. Ο συνδυασμός ελλιπούς σήμανσης και κακής οδικής συμπεριφοράς είναι προφανώς η αιτία του δυστυχήματος.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι μια από τις βασικές παρεμβάσεις που προβλέπει η κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου, η οποία έχει παραληφθεί από το 2013 αφορά και τον συγκεκριμένο κόμβο. Η υλοποίηση της μελέτης αυτής έχει αποφασιστεί πλέον του έτους από το Δημοτικό Συμβούλιο κι έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή της. Παρόλα αυτά το έργο… προσέκρουσε στο σχεδιαζόμενο έργο της υπογειοποίησης και ουσιαστικά καταργήθηκε.

Ενημέρωση από τον Ι.Ν. Αγ. Κοσμά του Αιτωλού εκδόθηκε η ακόλουθη ενημέρωση:

Σοβαρός τραυματισμός γυναίκας κατοίκου της Νησίδας σημειώθηκε σήμερα στις 10,30 π.μ. στο σημείο της λεγόμενης «διχάλας» που περικλείει τους δρόμους Πίνδου,Φιλαδελφείας και Θ.Σοφούλη μπροστά από τον Ι. Ναό του Aγίου Κοσμά στη Ν. Φιλαδέλφεια σημείο που προκαλεί συνεχώς ατυχήματα λόγω της παντελούς έλλειψης σήμανσης η φωτεινού σηματοδότη. Συγκεκριμένα όχημα  που ερχόταν από το ρεύμα της οδού Φιλαδελφείας παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά γυναίκα που έβγαινε από την εκκλησία με κατεύθυνση το σπίτι της στη Νησίδα. Η ηλικιωμένη γυναίκα μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη εγχείρηση και η κατάστασή της κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή. Για μια ακόμα φορά κάνουμε έκκληση στους αρμοδίους να λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα προς διασφάλιση πεζών και οχημάτων που κινούνται στο πολύ επικίνδυνο αλλά και απροστάτευτο από πλευράς οδικής σήμανσης αυτό σημείο που δίκαια έχει χαρακτηρισθεί «καρμανιόλα».

 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *