Οι 3 σωματοφύλακες που έγιναν 4

Λάβαμε από την αναγνώστριά μας Κική Κοταμανίδου το παρακάτω σχόλιο και το δημοσιεύουμε:

Στην εφημερίδα Αναγέννηση Ιούλιος-Αύγουστος, στο  σχόλιο του «Πασατέμπου» με τον  Λευτέρη Αντωνόπουλο, θαύμασα τη φαντασία του! Θα του πρότεινα να την αξιοποιήσει, γράφοντας  ένα μυθιστόρημα, ώστε να μην πάει χαμένο το ταλέντο του!

Μας αναφέρει για ένα μη υπαρκτό πρόσωπο με το όνομα Αρουά (φως φανάρι σε ποιόν αναφέρεται), που επιλέχτηκε άρχοντας της Ποδονυφτίας (ποια  είναι  άραγε η φανταστική αυτή  πόλη;) από τη βλακεία των υπηκόων του! Δηλαδή χαρακτηρίζει τους δημότες, που ψήφισαν τον Αρουά, βλάκες! Μπράβο και εις ανώτερα!

Συνεχίζει με το καλό παιδί, τον Μισέλ, λέγοντας ότι είναι χαζό! Έπεται ο Κατερινιώ, ο οποίος, καθώς λέει, ξεκοκάλισε ό,τι  μπορούσε από τη χώρα του Χαρίλαου και της Αλέκας. Σειρά έχει η Δανάη, ο εισπράκτορας κατά τα λεγόμενά του! Ο τέταρτος από τους… 3 σωματοφύλακες είναι η Ευτυχία και τα τακούνια της! Και πάλι μπράβο για τη φαντασία του κ. Αντωνόπουλου!

Ας αφήσουμε όμως τα λογοπαίγνια με τα ονόματα και τους υπαινιγμούς κι ας μιλήσουμε με ευθύτητα κι ευθυκρισία. Το αποκορύφωμα της δημοσιογραφικής αυτής πολεμικής, είναι το ερωτηματολόγιο του κ. Τομπούλογλου προς τον κ. Κατερίνη. Απόρησα με την άγνοια του πρώτου, ηθελημένη ή μη ως προς το γεγονός, ότι το ΚΚΕ έστελνε πάντα τα κομματικά του μέλη για σπουδές με δικά του έξοδα στις πρώην Ανατολικές  Χώρες. Ένα πρωτοφανές ερωτηματολόγιο, που παραπέμπει  σε μαύρες, σκοτεινές εποχές, όταν ζητούσαν από κάθε πολίτη που εθεωρείτο ύποπτος  να δηλώσει υπεύθυνα τι, πού, πως, πότε και γιατί. Με πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων και με δήλωση μετανοίας! Και  πάλι εύγε κ.Τομπούλογλου! Πολλή υψη(ι)λό το επίπεδο!

Όσον αφορά στη κριτική που γίνεται σε ορισμένους ανθρώπους με κριτήριο την επαγγελματική τους ενασχόληση (λουλουδού) και με μία δόση ειρωνείας και απαξίωσης, το ύφος και το πνεύμα του εμπνευστή  των επιθετικών προσδιορισμών χαρακτηρίζει τον υπογράφοντα  αυτά τα κείμενα και την αντίληψη που έχει περί αξιοσύνης!

Κική Κοταμανίδου

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *