Διαλέξεις για Φιλοσοφία και Πολιτική από την Δευτέρα 9/10 – video

Με θέμα «Ο Οκτώβρης του 17 και τα διλήμματα του σήμερα» και ομιλήτρια την Χρυσάνθη Κεχρολόγου, Διδάκτορα Φιλοσοφίας και ερευνήτρια στο Εργαστήριο Φιλοσοφικής Έρευνας πάνω στο Φαντασιακό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ. διαλέξεις στην πόλη μας.

Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν Χαλκηδόνας σε συνεργασία με τη συμπολίτισά μας, διδάκτορα Φιλοσοφίας του ΑΠΘ, Χρυσάνθη Κεχρολόγου και τη συμμετοχή του Εργαστηρίου Φιλοσοφικής Έρευνας πάνω στο Φαντασιακό (Α.Π.Θ.) για την οργάνωση σειράς διαλέξεων με κύρια θεματική: Φιλοσοφία και Πολιτική.

Σε μια εποχή πλήρους χαλάρωσης του συστήματος αξιών για τον άνθρωπο, όπως ελευθερίας, κοινωνικής ισότητας και όπου η άσκηση ελέγχου παίρνει ολοκληρωτικές διαστάσεις, η φιλοσοφία υπό το σημερινό καθεστώς, μπορεί να εισφέρει νέα έμπνευση, προκειμένου να επανακαθοριστούν οι σχέσεις έντασης ανάμεσα στο πολιτικό και την πολιτική. Η συνάντηση των φιλοσοφικών ιδεών επιτρέπει την ανάδειξη νέων ερωτημάτων, προσεγγίσεων, σχέσεων σύμπλευσης, ή απόκλισης, στη σφαίρα της πολιτικής. Το όλο εγχείρημα συνιστά εισαγωγή φιλοσοφικών και πολιτικών ερωτημάτων και απαντήσεων. Η πολιτική φιλοσοφία, επειδή έχει αποδεσμευθεί από παραδοσιακές φιλοσοφικές αγκυλώσεις, που ενθάρρυναν την εσωστρέφειά της, απηχεί στο σήμερα, όπου ο νέος ιμπεριαλισμός επιχειρεί να αναστρέψει την κοινωνική πρόοδο και να επιβάλει ένα νέο δεσποτισμό.

Λαμβάνουν μέρος: Νένος Γεωργόπουλος, Καθηγητής Φιλοσοφίας, Σωκράτης Δεληβογιατζής, Καθηγητής Φιλοσοφίας, Ελένη Καλοκαιρινού, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φιλοσοφίας, Χρυσάνθη Κεχρολόγου, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας, Ελένη Λεοντσίνη, Επίκουρος Καθηγήτρια Φιλοσοφίας, Αθηνά Μηράσγεζη, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας, Ευτύχης Μπιτσάκης, Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας, Βαγγέλης Πρωτοπαπαδάκης, Επίκουρος Καθηγητής Φιλοσοφίας, Σταυρούλα Τσινόρεμα, Καθηγήτρια Φιλοσοφίας και Σωτήρης Φουρνάρος, Επίκουρος Καθηγητής Φιλοσοφίας.

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται κάθε 15 μέρες, στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού Διασποράς (ΠΠΙΕΔ), Δεκελείας 152, Νέα Φιλαδέλφεια. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχή στο τηλ. 213 2049004,-5.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *