Ενημέρωση της Ένωσης γονέων για τα σχολικά κενά και τη νέα εγκύκλιο για τη 2η ξένη γλώσσα

Ενημέρωση για δυο ζητήματα που απασχολούν γονείς και μαθητές της πόλης μας έστειλε στις 30 Σεπτεμβρίου η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας. Συγκεκριμένα αναφέρει:

1. Λειτουργικά κενά στα σχολεία
Με αργούς ρυθμούς αλλά σταδιακά καλύπτονται τα κενά στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας. Ο αρχικός στόχος του Υπουργείου Παιδείας για κάλυψη των κενών με την έναρξη των μαθημάτων δεν επετεύχθη αλλά ούτε και ο δεύτερος στόχος που ήταν μέχρι τέλους του μήνα. Την Παρασκευή 29.9 η Ένωση Γονέων επικοινώνησε με το Υπουργείο και η ενημέρωση που δόθηκε ήταν πως τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία στο σύνολό τους θα καλυφθούν μέχρι τις 10 Οκτωβρίου. Οψόμεθα…

2. Νέα εγκύκλιος για Β΄ Ξένη Γλώσσα στα Γυμνάσια
Έμμεση παραδοχή αποτυχίας για την Υπουργική Απόφαση Κ. Γαβρόγλου στο θέμα της δεύτερης ξένης γλώσσας στη δημόσια εκπαίδευση. Με αιφνιδιαστική εγκύκλιο στις 29.9 του Διευθυντή της Δ/νσης Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας κ. Σπ. Κωνσταντάτου καλούνται τα Γυμνάσια να υποβάλλουν αιτήματα παρέκκλισης μέχρι 04-10-2017, ώστε να συγκροτηθούν επιπλέον τμήματα Β΄ Ξένης Γλώσσας, καθώς διαπιστώνεται, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «ότι λόγω της εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης της 28ης Μαρτίου 2017, υπάρχουν μαθητές/τριες που θα υποχρεωθούν να αλλάξουν Β΄ Ξένη Γλώσσα». Θυμίζουμε ότι η Ένωση Γονέων είχε αποστείλει επιστολή στις 9.5.2017 στον Υπουργό Παιδείας με θέμα τα προβλήματα που δημιουργεί η συγκεκριμένη εγκύκλιος.

 

Και επιστολή στο Δήμο

Με επιστολή που έστειλε στο Δήμο στις 2 Οκτωβρίου η Ένωση Γονέων ζητά ενημέρωση για ζητήματα που αφορούν το κτιριακό στο 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο και την πορεία για την ανέγερση του 3ου Γυμνάσιου – 3ου Λύκειου Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ εκφράζει τη διαμαρτυρία της για τη μείωση του ποσού της επιχορήγησης για τις λειτουργικές δαπάνες στις σχολικές μονάδες. Ζητά μάλιστα από το Δημοτικό Συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίασή του να εκφράσει τη διαμαρτυρία του. Να σημειώσουμε ότι την ερχόμενη Τετάρτη 4/10 στη συνεδρίαση του Δ.Σ. υπάρχει ως θέμα ημερήσιας διάταξης και η μειωμένη επιχορήγηση.

Ολόκληρη η επιστολή:

ΘΕΜΑ: 1. Ερώτημα της Ένωσης Γονέων για το χρόνο έναρξης των εργασιών για την προσθήκη αιθουσών στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας καθώς και για το χρόνο έναρξης των εργασιών ανέγερσης των νέων κτιρίων του 3ου Γυμνάσιου και 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας.
2. Διαμαρτυρία της Ένωσης Γονέων για τη μείωση του ποσού της επιχορήγησης του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας.

Κύριε Δήμαρχε,
Σε προηγούμενες επιστολές και συναντήσεις μαζί σας είχαμε θέσει την επιτακτική ανάγκη προσθήκης αιθουσών στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Ν. Φιλαδέλφειας επί της οδού Ν. Τρυπιά. Με Δελτίο Τύπου την 15-06-2017 μας ενημερώσατε ότι η Πρόεδρος της ΚΤΥΠ επιβεβαίωσε ότι άμεσα θα προχωρήσουν οι μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου, προκειμένου το έργο να δημοπρατηθεί γρήγορα και να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή του. Αρκετούς μήνες μετά δεν έχουμε καμμιά σχετική ενημέρωση και ένδειξη ότι το έργο έχει δρομολογηθεί. Την ανάγκη προσθήκης αιθουσών λόγω της αυξητικής τάσης φοίτησης μαθητών στις αναφερόμενες σχολικές μονάδες βεβαιώνει σε επιστολή της προς το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας –Νέας Χαλκηδόνας και κοινοποίηση αυτής στον Περιφερειακό Διευθυντή ΠΕ και ΔΕ Αττικής, καθώς και στους Διευθυντές του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας η Διευθύντρια Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας. Αναφέρει μάλιστα ότι βοηθητικοί και άλλοι χώροι έχουν μετατραπεί σε αίθουσες διδασκαλίας, οι οποίες δεν πληρούν τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για πολύωρη παραμονή σε αυτές μαθητών και εκπαιδευτικών, στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Σχετικά με την ανέγερση των νέων κτιρίων του 3ου Γυμνάσιου και 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας, αναφέρουμε πως ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες μας- ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου του έργου διεξήχθη στις 11.04.2017, δεν έχουμε ως σήμερα καμμιά ένδειξη για έναρξη των εργασιών.
Παρακαλούμε για την ενημέρωση μας και είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω συνεργασία.

Τέλος η Ένωση Γονέων εκφράζει την αγανάκτησή της για τη μείωση του ποσού της γ’ δόσης του έτους 2017 της επιχορήγησης του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών στις Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα από τα 91.470€ που αναλογούσε για κάθε μια από τις τέσσερεις δόσεις ανά έτος, η τρίτη δόση που εγκρίθηκε από την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας πριν λίγες μέρες ανέρχεται στα 82.380€, μειωμένη δηλ. κατά 10%! Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο ως πρώτο βήμα να εκδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας για τη μείωση της δημόσιας δαπάνης για την εκπαίδευση.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                                                                   Ο Γεν. Γραμματέας
Αλέξανδρος Γούλας                                                                                          Νίκος Τσορβάς

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *