Η «αισθητική σαβούρα» ήταν τελικά στο… Γαλαξίδι

Ένα σημείωμα του συμπολίτη μας Σπύρου Καβακόπουλου στις 13 Σεπτεμβρίου που στηλίτευε την «αισθητική σαβούρα» που κυριαρχεί σε πολλές γωνιές της χώρας, έσπευσαν να αξιοποιήσουν οι γνωστές «ενημερωτικές» σελίδες της πόλης μας.
Το σημείωμα μιλούσε για «μικρό διατηρητέο οικισμό», όπου «σε παρτέρι της κεντρικής πλατείας, τοποθετήθηκε πράσινη μοκέτα ως δήθεν πράσινο, μιας και ο δήμος αδυνατεί να ποτίζει». Οι συντοπίτες μας… δαιμόνιοι ρεπόρτερς χωρίς να χάσουν χρόνο φρόντισαν να δημιουργήσουν τα ανάλογα ρεπορτάζ, μόνο που σύντομα κατάλαβαν το λάθος τους κι έσπευσαν να εξαφανίσουν τα σχετικά κείμενα.
Ο ίδιος ο Σπύρος Καβακόπουλος, με νεώτερο σημείωμά του σήμερα 24/9 γράφει, «προς άρση παρεξήγησης»:

Επικοινώνησε μαζί μου ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνος κος Βασιλόπουλος, σχετικά με τη δημοσίευσή μου «Συνηθίσαμε την αισθητική σαβούρα που έγινε και γίνεται πλέον αόρατη» και έγραφα ότι αφορούσε «ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΟΙΚΙΣΜΟ» (13 Σεπτεμβρίου).
Προς άρση κάθε παρεξήγησης να τονίσω ότι το δημοσίευμα δεν αφορούσε τον δια νόμου χαρακτηρισμένο «Παραδοσιακό Προσφυγικό Οικισμό της Νέας Φιλαδέλφειας», αλλά τον δια νόμου «Διατηρητέο Οικισμό» που βρίσκεται εκτός Αττικής. Άλλο «Παραδοσιακός» κι άλλο «Διατηρητέος». Δυστυχώς κάποιοι θεώρησαν ότι το δημοσίευμα αφορούσε την Ν. Φιλαδέλφεια και κατ’ επέκταση τον δήμαρχό της. Επαναλαμβάνω λοιπόν και πάλι ότι το δημοσίευμά μου «Συνηθίσαμε την αισθητική σαβούρα που έγινε και γίνεται πλέον αόρατη», αφορούσε διατηρητέο Οικισμό εκτός Αττικής.

Θα συμβουλεύαμε τους συναδέλφους – δημοσιογράφους της πόλης να είναι πιο προσεκτικοί και να μην παρασύρονται από το πάθος τους…

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *