Ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Θεατρικής Αγωγής & Παιχνιδιού

Στις 8/9/2017 ολοκληρώθηκε το 10ήμερο πρόγραμμα Θεατρικής Αγωγής & Παιχνιδιού που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Καλλιτεχνική Ομάδα Δρώμενο, την Θεατρολόγο, Θεατροπαιδαγωγό Δανάη Γκενέ, τον Θεατρολόγο, Συγγραφέα Σπύρο Κοπανιτσάνο και την Φυσιολατρικό Σύλλογο Όαση.

Καθημερινά 07:30 – 14:30 παιδιά ηλικίας 4-8 ετών ταξίδεψαν και γνώρισαν τον φανταστικό κόσμο του Θέατρου. Χρησιμοποιώντας ως παιδαγωγικό εργαλείο το Θέατρο που είναι η τέχνη των τεχνών (διότι εμπεριέχει όλες τις άλλες) και τα εργαλεία του προσπαθήσαμε να ανοίξουμε νέους ορίζοντες στα παιδιά –προσωπικούς, ομαδικούς και εκπαιδευτικούς.
Με την μίμηση και την παντομίμα αναπτύχθηκε η προσωπική αντίληψη και η κριτική σκέψη. Με τους αυτοσχεδιασμούς και τη δραματοποίηση ιστοριών και παραμυθιών (μύθοι Αισώπου, μύθος Περσεφόνης, μύθος Διονύσου, Ρούλης ο Βρωμερούλης, Τριγωνοψαρούλης, Η Ζαχαρένια κ.α) τα παιδιά πλούτισαν το λεξιλόγιο τους και ανέπτυξαν την φαντασία τους. Επίσης, συγκρότησαν την σκέψη τους, γνώρισαν την δομή και την ανάπτυξη ενός θέματος με αρχή-μέση και τέλος. Με τα μουσικοκινητικά παιχνίδια τα παιδιά ανέπτυξαν την φαντασία τους και επινόησαν δικές τους ιστορίες μέσα από εικόνες, ήχους και αντικείμενα. Με τις κατασκευές και την ζωγραφική τα παιδιά εκτός από τον παιδαγωγικό χαρακτήρα (σωστή χρήση ψαλιδιού, γραφή κ.α.) έμαθαν να χρησιμοποιούν το χαρτί, το ύφασμα για να κατασκευάσουν μάσκες, κοστούμια, σκηνικά και όχι μόνο. Με τις κινητικές ασκήσεις, τα ψυχαγωγικά παιχνίδια και τα παιχνίδια φαντασίας τα παιδιά γνώρισαν το σώμα τους, έμαθαν να κινούνται και να εκφράζονται ελεύθερα στο χώρο, χωρίς να ντρέπονται.
Το κυριότερο όμως ήταν ότι έγιναν ομάδα και φίλοι μέσα από την συνεργασία και την ομαδική δουλειά συμμετέχοντας δημιουργικά στην εξέλιξη και την ολοκλήρωση των θεματικών μας (1. Θέατρο 2. Αποχαιρετώντας το Καλοκαίρι, 3. Φθινοπωρινό ξύπνημα).
Ευχαριστούμε από καρδιάς του γονείς που μας εμπιστεύθηκαν και στους νέους μικρούς μας φίλους ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *