Φθηνή κριτική για ένα ταξίδι που δεν… έγινε

Την έγκριση πίστωσης για την μετακίνηση του Δήμαρχου Άρη Βασιλόπουλου στη Θεσσαλονίκη, για την Διεθνή Έκθεση, συζήτησε στην πρόσφατη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο στις 6/9. Όπως εξήγησε ο ίδιος ο Δήμαρχος στην συνεδρίαση, ζήτησε να εγκριθεί από το Δ.Σ. η μετακίνησή του, αν και δεν ήξερε αν τελικά θα πραγματοποιηθεί η μετάβαση, ώστε να μπορούν να καλυφθούν τα σχετικά έξοδα. Σκοπός του κ. Βασιλόπουλου ήταν η συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με αφορμή την ΔΕΘ και αυτός ήταν ο λόγος που η αντιπολίτευση δεν ψήφισε τη σχετική πίστωση.

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά στη διάρκεια της θητείας του, που ο Δήμαρχος φέρνει αίτημα έγκρισης μετακίνησης στο Δ.Σ. Την προηγούμενη φορά επρόκειτο για ταξίδι στη Βαλένθια. Βέβαια, η πίστωση που είχε αποφασισθεί τότε δεν χρησιμοποιήθηκε, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος μιλώντας στην συνεδρίαση του Δ.Σ. Όπως δεν θα χρησιμοποιηθεί και αυτή τη φορά η πίστωση που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, αφού απλούστατα ο Δήμαρχος δεν ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη, όπως διαπίστωσε το ρεπορτάζ του Πολίτη.

Οφείλουμε εδώ να σημειώσουμε ότι δεν μπορεί να στερείται τη δυνατότητα ο Δήμαρχος, που σε κάθε παρουσία του εκπροσωπεί την πόλη, να μετακινείται επισήμως και μάλιστα με απόφαση του κορυφαίου συλλογικού οργάνου του Δήμου. Οποιαδήποτε μικροπολιτική αντιπολίτευση για τέτοια θέματα αποσκοπεί απλά σε δημιουργία εντυπώσεων.

Εντύπωση, λοιπόν, προκαλεί ο τίτλος «280+100€ ζήτησε και πήρε ο Δήμαρχος», ενώ πολύ απλά δεν πήρε… φράγκο. Είναι απορίας άξιο πόσο φθηνή γίνεται η κριτική, σε ένα Δήμο που στο παρελθόν ξοδεύονταν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για ταξίδια ή άλλες δραστηριότητες, χωρίς να αντιδρούν οι ίδιοι που σήμερα επιδεικνύουν υπερβάλλουσα ευαισθησία.

Σημείωση: Εκεί οδηγούν τα κατασκευασμένα «ρεπορτάζ».

Διαβάστε: Σημαντικές αποφάσεις και… καταδίκη στο δημοτικό Συμβούλιο στις 6/9

 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *