Ελένη Νικολέττου: «Αξίες – κυματοθραύστες ενάντια στα κοινωνικά προβλήματα»

Η Φιλαθλητική Ένωση Αθλοπαιδιών, όπως είναι ο πλήρης τίτλος της γνωστής ΦΕΑ, δημιουργήθηκε το 1989, ως μια ομάδα γειτονιάς. Σήμερα συγκεντρώνει 300 παιδιά σε 16 τμήματα αγοριών και κοριτσιών. Η πρόεδρος του Συλλόγου, Ελένη Νικολέττου, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Πολίτη, τονίζει τον κοινωνικό ρόλο της ΦΕΑ:

Δημοσιεύθηκε στο 2ο φύλλο του ΠΟΛΙΤΗ (Αύγουστος 2017)

ΠΟΛΙΤΗΣ: Κυρία Νικολέττου, δώστε μας μια εικόνα για τη ΦΕΑ και τους στόχους της.

Ελένη Νικολέττου: Εμείς στη ΦΕΑ, βλέπουμε τον αθλητισμό ως ένα κίνητρο για βρουν διεξόδους οι νέοι απέναντι στην κρίση, και να βγουν δυνατότεροι στην «μάχη» τους για τη ζωή. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΦΕΑ προσπαθεί να υλοποιήσει τους στόχους μέσα από το μπάσκετ που τόσο δόξασε και συγκίνησε όλους μας, μιας και ο σύλλογος ασχολείται μόνο μ’ αυτό.

Στα τμήματα υποδομών του συλλόγου βάζουμε μαζί με τους γονείς τις βάσεις για να γίνουν τα κορίτσια μας σωστές αθλήτριες και τα αγόρια μας σωστοί αθλητές. Τα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου μας, ξεκινούν προπονήσεις και συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της ΕΟΚ και της ΕΣΚΑ που ξεκινούν αρχές Σεπτεμβρίου, σε μια αγωνιστική διαδικασία που «απαιτεί» από τα παιδιά υπευθυνότητα και αυτοπειθαρχία για να πετύχουν τους στόχους τους, διαδικασία που θα την ακολουθήσουν αργότερα και σε άλλες πτυχές της ενήλικης ζωής τους.

Το φίλαθλο πνεύμα και η ευγενής άμιλλα είναι τα φίλτρα κάθε αγωνιστικής προσπάθειας όλων των τμημάτων της ΦΕΑ.

ΠΟΛΙΤΗΣ: Γνωρίζουμε ότι η ΦΕΑ επιτελεί κι ένα σημαντικό κοινωνικό έργο. Μπορείτε να μας πείτε γι αυτό;

Ελένη Νικολέττου: Πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα το κοινωνικό έργο που επιτελείται στη ΦΕΑ, συγχρόνως με το αθλητικό, μιας και αξίες όπως η ομαδικότητα, η ευγενής άμιλλα και η ευπρέπεια αποτελούν προϋπόθεση συμμετοχής των νέων αθλητών στα αγωνιστικά τμήματα.

Αυτές είναι οι αξίες που λειτουργούν ως κυματοθραύστες ενάντια στα κοινωνικά προβλήματα που μαστίζουν τη σύγχρονη κοινωνία, προβλήματα όπως τα ναρκωτικά, η αλλοτρίωση των νέων και η περιθωριοποίηση. Η ΦΕΑ στηρίζει την παρουσία όλων των παιδιών στα τμήματά της, αναγνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής, μη αποκλείοντας κανένα παιδί από την προπονητική και αγωνιστική διαδικασία.

Στόχος μας, λοιπόν, είναι η προσέλκυση των νέων στον αθλητισμό, για διαμόρφωση σωματικής και ψυχικής υγείας και ίσως το χτίσιμο των νέων πρωταθλητών. Έτσι ο σύλλογος μας έχοντας αποκτήσει αξιόλογη διοικητική πείρα και μια ευανάγνωστη ταυτότητα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, προκειμένου να ξεφύγει από τα περιορισμένα πλαίσια που του υπαγορεύουν διάφορες καταστάσεις, ελπίζοντας ότι θα συναινέσουν συμμετέχοντας στο όνειρό μας.

Μ’ αυτό το σύνθημα τα μέλη και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΦΕΑ Ν.Φ.-Ν.Χ. κάνουν έκκληση σε όλους τους Φιλαδελφειώτες να έρθουν κοντά στον αθλητισμό και κοντά στη νεολαία γιατί όντας πιο μαζικοί, ο αγώνας και η ιδέα του αθλητισμού λειτουργούν ωφέλιμα και ανταποδοτικά σε όλη την τοπική κοινωνία.

ΠΟΛΙΤΗΣ: Ποια είναι τα κύρια προβλήματα που σας απασχολούν;

Ελένη Νικολέττου: Συχνά ο δρόμος προς την επίτευξη των στόχων του συλλόγου δεν είναι εύκολος, γιατί τα αγωνιστικά τμήματα είναι πολλά, τα έξοδα είναι τεράστια και δεν υπάρχουν οι απαιτούμενοι χώροι άθλησης (γήπεδα).

Η ΦΕΑ ΝΦ-ΝΧ ως φορέας αθλητισμού και πολιτισμού, προσφέρει το έργο της στην πόλη της περίπου 30 έτη. Την δύναμή της την αντλεί από τους ίδιους τους αθλητές και τις αθλήτριες της, τους ανθρώπους και τους γονείς των παιδιών που μας εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια, και όλους όσους ενστερνίζονται τις αρχές λειτουργίας και φιλοσοφίας του συλλόγου. Ως σωματείο είχαμε πάντα εξαιρετική συνεργασία τόσο με τους άλλους αθλητικούς φορείς της πόλης, όσο και με τις εκάστοτε διοικήσεις του Δήμου μας.

Γι αυτό θα θέλαμε να παρακαλέσουμε τον Δήμαρχο κ. Άρη Βασιλόπουλο και τους Δημοτικούς Συμβούλους της Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας να πλαισιώσουν τις προσπάθειες μας και να βοηθήσουν τη νεολαία της πόλης μας, φροντίζοντας να κατασκευαστεί άλλο ένα κλειστό γυμναστήριο στη πόλη μας, γιατί όπως όλοι ξέρουμε οι χώροι άθλησης που υπάρχουν δεν επαρκούν.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *