Από τις 27 Ιουλίου είχε ζητήσει παράταση της διαβούλευσης ο Δήμος

Σε ορισμένες αναγκαίες διευκρινίσεις προχωρά ο Δήμος σχετικά με την διαβούλευση της ΜΠΕ του έργου υπογειοποίησης των οδών πέριξ του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Συγκεκριμένα με δελτίο τύπου που εξέδωσε ενημερώνει ότι από τις 27 Ιουλίου, δηλαδή τρεις ημέρες μετά την παραλαβή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ο Δήμος ζήτησε να του δοθεί χρονική παράταση, ώστε να έχει τη δυνατότητα να ενημερώσει τους πολίτες και να συγκληθούν τα όργανα του Δήμου. Στο ίδιο δελτίο τύπου εκθέτει και τους λόγους για τους οποίους είναι αναγκαία αυτή η παράταση.

Το δελτίο τύπου:

Σχετικά με την έναρξη της διαδικασίας διαβούλευσης για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Ταπείνωση και κάλυψη τμήματος της Πατριάρχου Κωνσνταντίνου στη Νέα Φιλαδέλφεια», την οποία ανακοίνωσε ο Δήμος στις 4/9 με δελτίο τύπου, πρέπει να γίνουν οι εξής αναγκαίες διευκρινίσεις:

  1. Ο Δήμος παρέλαβε την ΜΠΕ στις 24/7/2017.
  2. Από τις 27 Ιουλίου 2017 υπέβαλε αίτημα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για να δοθεί παράταση στη διαδικασία διαβούλευσης.
  3. Οι λόγοι για τους οποίους ζήτησε την παράταση, όπως αναφέρονται και στο σχετικό έγγραφο είναι οι εξής:
  • Πρόκειται για ένα μείζον συγκοινωνιακό και κυκλοφοριακό έργο, που ανατρέπει την κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου και δημιουργεί σημαντικές αλλαγές στην πόλη.
  • Είναι επιτακτική ανάγκη να ενημερωθούν οι κάτοικοι της περιοχής για ένα έργο που πιθανό να επιφέρει αλλαγές στις ιδιοκτησίες τους, αλλά και οι πολίτες για τις επιπτώσεις στην καθημερινότητά τους.
  • Εφόσον έχουν παρέλθει 3,5 χρόνια από τότε που παρελήφθη η ΜΠΕ από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής (17/9/2014) δεν υπάρχει κάποιος λόγος για να μην προηγηθεί ευρεία διαβούλευση επ’ αυτής.
  • Η περίοδος του Αυγούστου που επελέγη για τη διαβούλευση είναι εντελώς ακατάλληλη και καθιστά αδύνατη την ενημέρωση των δημοτών και τη συζήτηση στα αρμόδια όργανα του Δήμου.
Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *