Σε διαβούλευση η υπογειοποίηση δρόμων στο κέντρο του Δήμου

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος γνωστοποιεί την έναρξη διαβούλευσης για το έργο της υπογειοποίησης της Πατριάρχου Κωνσταντίνου και των πέριξ δρόμων, ενώ παράλληλα ανακοινώνει ότι έχει ζητήσει την παράταση της δημόσιας διαβούλευσης, η οποία έληγε σήμερα 4 Σεπτεμβρίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ο Δήμος ξεκινά διαδικασία διαβούλευσης για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου με τίτλο «Ταπείνωση και κάλυψη τμήματος της Πατριάρχου Κων/νου στη Νέα Φιλαδέλφεια» με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Αττικής. Πρόκειται για ένα μείζον συγκοινωνιακό και κυκλοφοριακό έργο, που τροποποιεί την κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου και αλλάζει τη φυσιογνωμία του προσφυγικού οικισμού και της λειτουργίας του κέντρου της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τέσσερα χρόνια μετά την υποβολή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του συγκεκριμένου έργου, επιλέχθηκε ο Αύγουστος ως περίοδος γνωμοδότησης, όταν δηλαδή τα αρμόδια όργανα δεν συνεδριάζουν.

Ο Δήμος έστειλε αίτημα παράτασης θεωρώντας ότι είναι αναγκαίο να ενημερωθεί τεκμηριωμένα τόσο το δημοτικό συμβούλιο όσο και η τοπική κοινωνία για τις νέες συνθήκες που θα επέλθουν και για τις επιπτώσεις του έργου. Το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσουν τα τοπικά συμβούλια, η επιτροπή διαβούλευσης, η επιτροπή ποιότητας ζωής και κατόπιν το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να διατυπωθεί η γνώμη του Δήμου. Για κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, η Μελέτη έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου: www.dimosfx.gr

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *