Ακροδεξιός λόγος σε γνωστή αθλητική ιστοσελίδα

Μέχρι σήμερα έχουμε γνωρίσει τον επιθετικό λόγο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας σε σχέση με την υπόθεση της ανέγερσης του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Λόγος που αναμιγνύει την πολιτική με προσωπικές επιθέσεις εναντίον όσων έχουν εκφράσει κριτική στο συγκεκριμένο έργο, αλλά και υποδαύλιση φυσικών επιθέσεων ενάντια σε πολιτικά πρόσωπα που εξέφρασαν διαφορετική άποψη. Μιλάμε για το γνωστό aek365.gr, το οποίο επανέρχεται σήμερα φιλοξενώντας ένα ακροδεξιό άρθρο (παίρνοντας έτσι θέση στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει τελευταία σχετικά με το αντικομμουνιστικό συνέδριο της Εσθονίας;).

Υπό τον τίτλο Η ιστορία δεν κάνει χάρες αναδημοσιεύει άρθρο το οποίο προβάλλει μια παλαιότερη πρόταση του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη για τον επίσημο εορτασμό της μέρας συντριβής του Δημοκρατικού Στρατού (30?8/1949) ως «Νίκης του Έθνους». Αν και εκείνο το άρθρο, γραμμένο το 2005, δεν είχε γνωρίσει υποστήριξη πέρα από μερικούς ακροδεξιούς κύκλους, κατά καιρούς χρησιμοποιείται από τους νοσταλγούς της αντικομμουνιστικής ιδεολογίας, ως όπλο ενάντια στην αριστερά. (Για την αντικομμουνιστική αλλεργία του άλλοτε ηρωικού δικαστή, γνωστού από την αποκάλυψη των δολοφόνων του Γρηγόρη Λαμπράκη, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ).

Βλέπετε, όσο κι αν κάποιοι κρύβονται πίσω από την… αγνή οπαδική «ιδεολογία» δεν μπορούν να αποτινάξουν την συμπάθειά τους στον ακροδεξιό, αντικομμουνιστικό και κρυφο-φασιστικό λόγο.

Το σκίτσο είναι του Latuff

Διαβάστε επίσης: Ρατσισμός, ξενοφοβία και γνήσια αεκοφροσύνη

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *