Με «εντέλλεσθε» του δημάρχου πληρώθηκαν οι συμβασιούχοι του Δήμου

Με εντολή του Δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου (εντέλλεσθε) πληρώθηκαν τα δεδουλευμένα τους οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου της καθαριότητας και του πρασίνου του Δήμου μας. Με αυτό το τρόπο, όπως κατέγραψε το ρεπορτάζ του Πολίτη, ξεπεράστηκε η άρνηση των υπηρεσιών να υπογράψουν την έκδοση των ενταλμάτων και να πληρώσουν τα σχετικά εντάλματα για τους συμβασιούχους των οποίων παρατάθηκαν οι συμβάσεις με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλιου.
Το πρόβλημα ως γνωστό δημιουργήθηκε με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να κρίνει αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβάσεων των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου. Από την απόφαση αυτή και παρά την έκδοση νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας (Ν.4479/17) από το Υπουργείο Εσωτερικών προέκυψαν κάποια χρονικά κενά στις συμβάσεις των εργαζομένων. Ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας με αποφάσεις που έλαβε στις 5 και στις 19 Ιουλίου ανανέωσε τις συμβάσεις έξι εργαζομένων της καθαριότητας και τριών εργαζομένων του πρασίνου αντίστοιχα, ανανεώσεις οι οποίες υπογράφηκαν στις 24 Ιουλίου, προκειμένου να διευκρινιστούν θέματα, τα οποία προέκυπταν από την εφαρμογή του νέου νόμου και των ήδη υπαρχουσών συμβάσεων.
Έτσι δημιουργήθηκε ένα κενό στην τυπική συνέχεια των συμβάσεων, αν και στο διάστημα αυτό οι εργαζόμενοι συνέχιζαν να παρέχουν κανονικά την εργασία τους. Για αυτό το τυπικό κενό υπέγραψε το «εντέλλεσθε» ο δήμαρχος, όπως άλλωστε είχε δεσμευθεί να πράξει και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Οι καθόλου τυπικοί λόγοι της απασχόλησης των συγκεκριμένων συμβασιούχων σε όλο αυτό το διάστημα ήταν η έλλειψη προσωπικού στις αντίστοιχες κρίσιμες υπηρεσίες, όπου η παρουσία τους κρίθηκε επιτακτική και επιβεβλημένη για λόγους δημόσιας υγείας. Είναι γνωστό ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση των προσλήψεων από παλαιότερες προκηρύξεις των χωριστών Δήμων Ν. Φιλαδέλφειας και Ν. Χαλκηδόνας που ενεργοποιήθηκαν τελευταία. Συγκεκριμένα έχουν διοριστεί μόνο εννέα (9) υπάλληλοι στη διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου από τους 28 αιτούμενους διορισμούς και δώδεκα (12) στην υπηρεσία Καθαριότητας από τις αιτούμενες 29 θέσεις.

Διαβάστε τα αναλυτικά ρεπορτάζ σχετικά με τις αποφάσεις του Δ.Σ. για τις προσλήψεις εδώ και εδώ

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *