Από τη Δευτέρα 4/9 ξεκινούν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί

Σταδιακά από την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η προσέλευση των παιδιών στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος. Η καθυστέρηση στην οριστική ανακοίνωση των δικαιούχων έχει να κάνει με την αναμονή της δεύτερης κατανομής των vouchers στους δικαιούχους του ΕΣΠΑ. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν οι Βρεφoνηπιακοί και
Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου, ώστε να προετοιμαστούν οι χώροι για την υποδοχή των παιδιών, η προσέλευση των οποίων θα αρχίσει σταδιακά από Δευτέρα 4/9. Οι Προϊσταμένες των Παιδικών Σταθμών θα ειδοποιήσουν τηλεφωνικά όλους τους γονείς που έχουν ήδη λάβει ατομικές αξίες τοποθέτησης (vouchers) μέσω του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής για το έτος 2017-2018» (ΕΣΠΑ) της ΕΕΤΑΑ και το έχουν καταθέσει στον Δήμο καθώς και τους πρώτους, βάσει μοριοδότησης, που έχουν κατοχυρώσει θέση μέσω του Δήμου, ώστε να υπάρξει συνεννόηση για την προσέλευση και την προσαρμογή των παιδιών.
Υπενθυμίζουμε στους γονείς – ωφελουμένους του Προγράμματος ΕΣΠΑ, που έχουν καταθέσει το voucher τους στον Δήμο μας, κατά την προσέλευση τους στον Παιδικό Σταθμό να προσκομίσουν στην Προϊσταμένη του Σταθμού συμπληρωμένο το Ερωτηματολόγιο Εισόδου όπως θα το βρουν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (eetaa.gr).
Όσοι γονείς έχουν κάνει αίτηση στο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, έχουν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών αλλά δεν λαμβάνουν voucher στην 1η διανομή λόγω εξάντλησης του διαθέσιμου προϋπολογισμού του προγράμματος, θα πρέπει να αναμένουν την 2η διανομή ώστε να οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα.
Οι γονείς των οποίων οι αιτήσεις τους προς το Δήμο έχουν λάβει χαμηλότερη μοριοδότηση θα πρέπει να αναμένουν την ολοκλήρωση της 2ης διανομής vouchers σε ωφελούμενους του ΕΣΠΑ. Οι κενές θέσεις για ωφελούμενους του ΕΣΠΑ που θα προκύψουν μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας της 2ης διανομής θα καλυφθούν από αιτήσεις του Δήμου.
Σε περίπτωση πληρότητας θέσεων του Παιδικού Σταθμού που έχει γίνει η αίτηση, οι επιλαχόντες θα καλύψουν κενή θέση όπως αυτή προκύψει και σε άλλους Παιδικούς Σταθμούς εκτός της πρώτης επιλογής των αιτούντων.
Η 2η διανομή από την ΕΕΤΑΑ αναμένεται εντός του μηνός Σεπτεμβρίου χωρίς όμως ακόμη να έχει ανακοινωθεί επίσημα συγκεκριμένη ημερομηνία. Κατόπιν τούτου ζητάμε από τους γονείς την κατανόηση και την υπομονή τους και τους διαβεβαιώνουμε ότι ο Δήμος μας και η Δ/νση Προσχολικής Αγωγής κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εύρυθμη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών.
Για κάθε πληροφορία ή διευκρίνιση οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς καθώς και στη Δ/νση Προσχολικής Αγωγής.

1ος ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ: Σμύρνης 11, τηλ . 210 – 2511567
2ος ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ: Μαιάνδρου 113, τηλ. 210 -25116001
3ος ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ: 25ης Μαρτίου 3, τηλ. 210-2529993
1ος ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ:
Κρυστάλλη 24 & Πεταλά, τηλ. 210-2529993
3ος ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ: Οδυσσέως 2, τηλ. 210-2523829
ΒΡΕΦΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ: Κρυστάλλη 24 & Πεταλά, τηλ. 210-2529993
Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ: Τηλ.: 210-2532047 (300 & 313)

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *