Δι-εργασίες για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου προθύμων

Ενώ ξεκίνησαν οι εργασίες για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ συνεχίζονται οι έντονες διεργασίες που πραγματοποιούνται στην πόλη τους τελευταίους μήνες. Με το βλέμμα στραμένο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, το αγωνιώδες ερώτημα που φαίνεται ότι απασχολεί όσους συμμετέχουν (αυτοδιοικητικούς και μη) σε αυτές τις διεργασίες είναι απλό: ποιος θα είναι ο εκλεκτός των συμφερόντων στην πόλη μας;

(Το κύριο άρθρο της εφημερίδας Πολίτης – φύλλο 2ο, που μόλις κυκλοφόρησε)

Αυτή η αγωνία διαπερνά τις πολυπληθείς «νέες» κινήσεις που ξεπηδούν σαν… μανιτάρια. Από την «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών ΑΕΚ» που εμφανίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο μοιράζοντας μηνύσεις σε αιρετούς και υπαλλήλους, περάσαμε στους «Πολίτες σε Δράση» και στην «Παρέμβαση Πολιτών – Νέο Ξεκίνημα», που μέσα από το διαδίκτυο προσπαθούν να συγκροτήσουν έναν αντιπολιτευτικό λόγο καταθέτοντας «προτάσεις» με μοναδικό σκοπό την διευκόλυνση των γνωστών επιχειρηματικών συμφερόντων που αναπτύσσονται στην πόλη μας. Κοινή συνισταμένη όλων αυτών των κινήσεων η… ανωνυμία.

Η αγωνία είναι εμφανής και στην πλευρά των επιχειρηματικών συμφερόντων. Η συνάντηση του υπευθύνου για το έργο του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, Δ. Ανδριόπουλου, με μέλη της δημοτικής ντιπολίτευσης στις 10 Απριλίου, σηματοδότησε μια προσπάθεια συντονισμού και συσπείρωσης της αντιπολίτευσης και οικοδόμησης ενιαίων επιχειρημάτων. Μερικούς μήνες μετά, δεν φαίνεται να έχει φέρει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα αυτή η συνάντηση, αφού επιδανή στελέχη της αντιπολίτευσης εξακολουθούν να είναι πρακτικά ανύπαρκτα από τη ζωή της πόλης, μπερδεμένα ανάμεσα σε πολλά αντικρουόμενα μικρο-παραταξιακά και προσωπικά συμφέροντα. Η εξέλιξη του έργου του νέου γηπέδου δείχνει να είναι στο επίκεντρο της… δράσης τους, αφού σπεύδουν να συνωστισθούν στις εκδηλώσεις της ομάδας εν αντιθέσει με την ηχηρή απουσία τους από τα ίδια τα δημοτικά συμβούλια.

Σημαντικό ρόλο στη συγκρότηση ενός ενιαίου αντιπολιτευτικού μπλοκ και στη στοίχισή του με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που συνδέονται με την οικοδόμηση του νέου γηπέδου -και όχι μόνο- παίζει και ο τοπικός τύπος, ο οποίος πιέζει την αντιπολίτευση να βγει από το… λήθαργο και να αναλάβει δράση. «Δημιουργώντας» μάλιστα νέα πεδία πολεμικής και αντιπαράθεσης -με ελάχιστη ανταπόκριση μέχρι σήμερα- με τη δημοτική αρχή, ανακαλύπτοντας συνεχώς οσμές… σκανδάλων και σοβαρών ελλείψεων στο έργο της.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών των διεργασιών μέχρι σήμερα δείχνει να είναι μηδαμινό. Θα παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις, γνωρίζοντας ότι οι πολίτες απαιτούν ξεκάθαρες θέσεις και απόψεις στα δεκάδες σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη από όσους θέλουν να έχουν δημόσια παρουσία και λόγο. Και στο πεδίο αυτών των προβλημάτων η αντιπολίτευση (με ελάχιστες εξαιρέσεις), υπάρχουσα ή… κρυπτόμενη πίσω από κινήσεις και παρεμβάσεις, είναι απούσα και ανύπαρκτη.

ΠΟΛΙΤΗΣ

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *