Αναζήτηση κατοικιών από το Δήμο προς ενοικίαση

Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για την υλοποίηση προγράμματος στέγασης προσφύγων σε κατοικίες. Ήδη ο Δήμος έχει ξεκινήσει την αναζήτηση κατοικιών προς ενοικίαση. Παρακάτω δημοσιεύουμε την επίσημη ανακοίνωση:

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος πρόκειται να ενοικιάσει οικίες για την στέγαση προσφύγων στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και χρηματοδοτείται από την Ε.Ε.

Η μίσθωση των κατοικιών από την Κοινωφελή Επιχείρηση (ΚΕΔΦX), αφορά το χρονικό διάστημα από Σεπτέμβριο 2017 έως Δεκέμβριο 2017,  με δυνατότητα παράτασης ενός (1) έτους (μέχρι τέλος του 2018), με βάση τα παρακάτω:

  1. Οι κατοικίες να είναι περίπου 60 ως 90 τ. μ. και να διαθέτουν  τα απαιτούμενα κατά νόμο πιστοποιητικά (ενεργειακό, ηλεκτρολογικό)
  2. Να είναι έτοιμες για άμεση κατοίκηση.

Η σύναψη συμφωνίας με τον ιδιοκτήτη θα γίνει μετά την έγκριση του διαμερίσματος από επιτροπή που ορίστηκε με την 149/2017 του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση αναλαμβάνει:

– Την καταβολή του μισθώματος, το οποίο δεν θα υπερβαίνει τα 400 ευρώ, με δυνατότητα προπληρωμής μέχρι το τέλος του 2017.

– Την πληρωμή των λειτουργικών εξόδων (λογαριασμοί νερού, ρεύματος, κοινόχρηστων κλπ).

– Την άμεση αποκατάσταση τυχόν ζημιών κατά τη διάρκεια της μίσθωσης.  Στην περίπτωση που το διαμέρισμα έχει οικιακό εξοπλισμό, αυτός θα καταγραφεί από την επιτροπή του Δήμου και θα παραδοθεί κατά την παράδοση του διαμερίσματος.

– την εγκατάσταση των προσφύγων στις κατοικίες με μέγιστο αριθμό τα 6 άτομα ανά κατοικία, τη καθημερινή φροντίδα όλων των θεμάτων που αφορούν τη διαβίωσή τους με εξειδικευμένο προσωπικό, σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος: 2132049013 (Μαίρη Γαλαζούλα), 2132049084 (Αλίκη Μολακίδου),  2132049004 (Μαρία Γεωργακίλα).

Αιτήσεις υποβάλλονται και ηλεκτρονικά στο email: kednfnx@gmail.com.

Η φόρμα της αίτησης και αναλυτικά οι Όροι και οι Προϋποθέσεις βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου: http://www.dimosfx.gr/default.aspx?pid=159&langid=1&rowid=1318

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *