Και επίσημα Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Υπογράφτηκε το Προεδρικό Διάταγμα για τη μετονομασία του Δήμου σε Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, αποκαθιστώντας την ονομασία που στηρίζεται στην ιστορία των δυο πρώην αυτόνομων δήμων.

Το Π.Δ. που φέρει τον αριθμό 71/2017 και ημερομηνία υπογραφής 17 Ιουλίου αναρτήθηκε στη Διαύγεια και αναμένεται να εκτελεστεί άμεσα από τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη.

Η αλλαγή της ονομασίας είχε ψηφιστεί ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 22 Ιουνίου 2016. Η απόφαση εκείνη αποκαθιστούσε τη βιαστική εφαρμογή της διοικητικής μεταρρύθμισης των ΟΤΑ με τον Ν.3852/2010 (το γνωστό Καλλικράτη), που ένωσε βίαια τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα, δίνοντας στον ενιαίο δήμο ένα όνομα που δεν ήταν συμβατό με την ιστορική μνήμη, αφού απάλειφε τον προσδιορισμό Νέα. Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση του Δ.Σ. «το τοπωνύμιο δεν πρέπει να ταυτοποιεί απλώς ένα γεωγραφικό προσδιορισμό, αλλά πρωτίστως οφείλει να αναδεικνύει την ιστορία τους και να προκαλεί τις μνήμες της διαδρομής και των αγώνων των ανθρώπων που δημιούργησαν τις γειτονιές αυτές, δημιουργώντας μια συνέχεια, η οποία θα μείνει ανεξίτηλη για τις επόμενες γενιές».

 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *