Η πορεία των έργων στον Κηφισό – ρεπορτάζ

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν τα έργα αποκατάστασης των πρανών του Κηφισού, όπως αποτύπωσε ο φακός του Πολίτη. Αν και η εγκατάσταση του εργολάβου άργησε σχεδόν 20 μήνες μετά την καταστροφική υπερχείλιση του ποταμού τον Οκτώβριο το 2015, η πρόοδος των έργων είναι πολύ μεγάλη και αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι οι εργασίες πρέπει υποχρεωτικά να συμπτυχθούν στην περίοδο της ξηρασίας, αφού το ενδεχόμενο βροχοπτώσεων δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στις εργασίες.

Ξεκινώντας από δυο σημεία όπου υπήρχε κατάρρευση μέρους της οδού Λάμπρου Κατσώνη, στους Αγίους Αναργύρους, στα οποία οι εργασίες έχουν πλέον ολοκληρωθεί και απομένει η ασφαλτόστρωση του οδοστρώματος, τα έργα συνεχίστηκαν από τη βόρεια πλευρά προς τη νότια και τώρα έχουν φθάσει στο ύψος του Β’ Παιδικού Σταθμού Ν. Χαλκηδόνας. Συνολικά οι παρεμβάσεις εκτείνονται σε μήκος τριών χιλιομέτρων και αφορούν συγκεκριμένα σημεία των πρανών όπου υπάρχουν εκτεταμένες καταστροφές, ενώ σε οριμένα σημεία γίνεται και αποκατάσταση της κοίτης που είναι κατεστραμμένη.

Συζητώντας με τον υπεύθυνο εργοταξιάρχη της εταιρείας πληροφορηθήκαμε ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί πριν ξεκινήσουν οι βροχές (η συμβατική υποχρέωση μιλά για επτά μήνες).

Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι και μετά την ολοκλήρωση του έργου παραμένουν σε ορισμένα σημεία των πρανών μικροφθορές στη λιθοδομή, κάποιες από τις οποίες οφείλονται και στην ανάπτυξη δένδρων (μάλλον αυτοφυή). Αυτές οι φθορές είναι εκτός των συμβατικών υποχρεώσεων του εργολάβου, παρόλα αυτά η μη αποκατάστασή τους υποκρύπτει τον κίνδυνο ευρύτερων φθορών σε περίπτωση μεγάλου όγκου υδάτων. Θα ήταν καλή ευκαιρία τώρα που έχει γίνει και εκτροπή των υδάτων από τον εργολάβο να υπάρξει παρέμβαση από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας ή των δυο όμορων Δήμων (Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και Αγ. Αναργύρων – Καματερού).

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *