Νέες συμβάσεις για τρεις συμβασιούχους αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο

Με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας προχωρά στη σύναψη νέων συμβάσεων για τρεις εργαζόμενους των οποίων εκκρεμούσε η σύμβαση. Η απόφαση ελήφθη σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 19 Ιουλίου και αποτελεί συνέχεια της απόφασης που ελήφθη στις 5 Ιουλίου και αφορούσε τους έξι συμβασιούχους – παρατασιούχους στις υπηρεσίες καθαριότητας. Οι τρεις εργαζόμενοι (ένας οδηγός και δυο δενδροκηπουροί) εργάζονται στο Δήμο στις υπηρεσίες πρασίνου από τον Δεκέμβριο του 2015 με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίες είχαν παραταθεί. Μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία έκρινε παράνομες τις παρατάσεις των συμβάσεων οι συμβάσεις των τριών αυτών εργαζομένων ήταν σε εκκρεμότητα, όπως και των υπολοίπων έξι συμβασιούχων της καθαριότητας.

Στις 5 Ιουλίου το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την σύναψη νέων συμβάσεων για τους έξι συμβασιούχους της καθαριότητας, όπως όριζε ο νόμος 4497/2017 (ο λεγόμενος «νόμος Σκουρλέτη» όριζε σαφώς ότι η δυνατότητα παράτασης αφορά μόνο τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ), ενώ για το ζήτημα των τριών συμβασιούχων του πρασίνου είχε δεσμευθεί ο Δήμαρχος να το φέρει σε επόμενη συνεδρίαση και εφόσον υπάρχει μια καλύτερη νομική διερεύνηση.

Με τη νέα απόφασή του το ΔΣ ζητά τη σύναψη νέων συμβάσεων και για τους τρεις εργαζόμενους, οι οποίοι εξυπηρετούν τις ανάγκες καθαριότητας της διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου. Μάλιστα αποφασίστηκε, μετά από πρόταση του Δημάρχου, η απόφαση της συνέχισης απασχόλησής τους, αν παραστεί ανάγκη, να γίνει με «εντέλλεσθε» του Δημάρχου και για το λόγο αυτό ζητήθηκε η πολιτική στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου και ο επιμερισμός τυχόν καταλογισμού. Η απόφαση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Να σημειωθεί ότι μετά την απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου (5/7) είχε υπάρξει καταγγελία συνδικαλιστικής παράταξης για απόλυση των τριών αυτών εργαζομένων. Ο κ. Βασιλόπουλος χαρακτήρισε ψευδή τη συγκεκριμένη καταγγελία, ενώ και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τονίσθηκε ότι οι τρεις αυτοί εργαζόμενοι εξακολουθούν να εργάζονται κανονικά.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *