Μετονομασία της στάσης «Ηρώδειο» σε «Αγία Ευφημία» ζητά ο Σύνδεσμος Μικρασιατών

Πρόταση μετονομασίας της στάσης Ηρώδειο, που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Δεκελείας στη Νέα Χαλκηδόνα, σε Αγία Ευφημία καταθέτει ο Σύνδεσμος Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας. Την πρόταση αυτή απευθύνει με επιστολή του στον… ΟΑΣΑ και την κοινοποιεί στην Μητρόπολη Νέας Ιωνίας & Φιλαδέλφειας, τον Δήμο και τον Ι.Ν. Αγίας Ευφημίας.

Η στάση Ηρώδειο φέρει την ονομασία του ιστορικού κτιρίου που λειτουργούσε επί δεκαετίες ως κινηματοθέατρο και μετέπειτα ως Δημοτικό Σχολείο Ν. Χαλκηδόνας. Σύμφωνα με την επιστολή του Συνδέσμου εφόσον το κτίριο δεν υπάρχει πλέον «δεν υπάρχει πια ταύτιση στάσης και σημείου, ώστε ο επιβάτης να κατανοεί πού κατεβαίνει ή από πού πρέπει να επιβιβασθεί στο λεωφορείο. Το πρόβλημα καθίσταται μεγαλύτερο για τους επιβάτες που δεν κατοικούν στην περιοχή, ώστε παραδοσιακά να ξέρουν το όνομα της στάσης». Η δε πρόταση για μετονομασία σε Αγία Ευφημία γίνεται λόγω του παρακείμενου ναού.

Να θυμίσουμε ότι στο σημείο, ως μοναδική συνέχεια του ιστορικού κτιρίου, έχει κατασκευαστεί από τον πρώην Δήμο Ν. Χαλκηδόνας το Ηρώδειο Πάρκο, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται εκτός λειτουργίας και πλήρως εγκαταλελειμμένο. Ήδη στο χώρο έχει εγκατασταθεί η επιχείρηση που ανέλαβε να το λειτουργήσει μετά από διαγωνισμό που διενήργησε ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *