Λίνεν: «Στην Ελλάδα οι ομάδες δεν νοιάζονται για τον κόσμο»

Ο Έβαλντ Λίνεν τόνισε ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να υπερασπίζεται τη δημοκρατία και αναφέρθηκε στο τι γίνεται στην Ελλάδα (αναδημοσίευση από gazzetta.gr).

Ο Λίνεν είναι γνωστός για τις αριστερές του πεποιθήσεις. Όντας προπονητής και τεχνικός διευθυντής στη Ζανκτ Πάουλι κατέβηκε σε πορεία κατά της G20 και η φωτογραφία του με το πανό έκανε το γύρο του διαδικτύου. Ο πρώην προπονητής του Πανιωνίου, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ μίλησε στην κυριακάτικη εφημερίδα «Documento» για το χρέος του ποδοσφαίρου στην κοινωνία.

 «Νομίζω ότι όλοι στην κοινωνία μας έχουν ευθύνη να υπερασπιστούν τη δημοκρατία. Δεν είναι μόνο τα πρόσωπα, αλλά οργανώσεις, συλλογικότητες και φυσικά οι ομάδες. Οι αθλητικοί σύλλογοι έχουν κοινωνική ευθύνη, πολλούς οπαδούς και πρέπει να παίρνουν θέση. Εμείς αυτό κάνουμε. Αισθανόμαστε την ευθύνη, τη ζούμε και έτσι υποστηρίζουμε κοινωνικές πρωτοβουλίες, κάνουμε πολιτικές δηλώσεις και προσπαθούμε να παίξουμε ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη της κοινωνίας. Πρέπει να αποτελέσουμε και εμείς άμυνα για τις αρχές της δημοκρατίας, όλο το γήπεδο έχει αυτή την ευθύνη και τη δυναμική για να το πράξει», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Ζανκτ Πάουλι, τονίζοντας ότι δεν είναι μόνη: «Πιστεύω πως δίνουμε ένα καλό παράδειγμα, αλλά υπάρχουν κι άλλοι σύλλογοι που είναι στην ίδια κατεύθυνση με την Ζανκτ Πάουλι, όπως η Ράγιο Βαγιεκάνο, η Λιβόρνο. Παντού σε όλες τις χώρες υπάρχει τουλάχιστον μια ομάδα σε αυτή την κατεύθυνση. Μπορεί να μην πρόκειται για «μεγάλα» κλαμπ, αλλά είναι ομάδες με σημαντική οπαδική βάση και κοινωνική συνεισφορά. Αλλά εμείς είμαστε πραγματικά μια ιδιαίτερη ομάδα, έχουμε στο σύλλογο ανθρώπους σε όλα τα πόστα που νοιάζονται και έχουν την ίδια όρεξη να βοηθήσουν. Και εγώ, από τη δική μου θέση και ως τεχνικός διευθυντής είμαι υπεύθυνος και γι’ αυτό το κομμάτι. Τη διοργάνωση κοινωνικών και πολιτικών πρότζεκτ για την πόλη μας και όχι μόνο».

Όσον αφορά την Ελλάδα, για τον Λίνεν, παίζουν ρόλο στο ότι δεν υπάρχουν πολλές ανάλογες δράσεις οι διοικήσεις και το γεγονός ότι οι αντιλήψεις τους απέχουν κατά πολύ από του κόσμου. «Θυμάμαι στην ΑΕΚ, στην οποία έχω φίλους, ότι το ένιωσα. Συνάντησα και εδώ οπαδούς της ΑΕΚ, πολλοί είναι συνειδητοποιημένοι. Όμως αυτό που συμβαίνει από την πλευρά των συλλόγων δεν είναι σωστό, δεν νοιάζονται για τον κόσμο. Δεν υπάρχουν άνθρωποι στην ηγεσία των ελληνικών ομάδων που να αφουγκράζονται και ανταποκρίνονται στις απόψεις του κόσμου και εκείνων που δουλεύουν σε αυτές. Αντίθετα, εδώ εκείνοι που βρίσκονται στην κορυφή του συλλόγου προέρχονται από την καρδιά της ομάδας. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχουν οπαδοί στη σωστή κατεύθυνση στην Ελλάδα, όμως δεν υπάρχουν άνθρωποι και διοικήσεις για να τους στηρίξουν…», κατέληξε ο Γερμανός.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *