Αντιπολίτευση από τον… Δήμαρχο και ειδήσεις

Μπορεί η αντιπολίτευση να έλαμψε δια της απουσίας της στον απολογισμό πεπραγμένων του Δήμου, που έγινε την Τετάρτη 12/7, δεν έλειψε όμως και ο αντιπολιτευτικός λόγος. Ο ίδιος ο Δήμαρχος στην τελική τοποθέτησή του στο κλείσιμο της σχετικής συνεδρίασης, δεν δίστασε να αναφερθεί στα σημεία εκείνα που η δημοτική αρχή παρουσίασε ελλείψεις. Η συνεδρίαση επίσης είχε και αρκετές ειδήσεις, οι οποίες ενδιαφέρουν τους πολίτες, όπως θα δείτε παρακάτω.

Η… κριτική του Δήμαρχου ξεκίνησε από τον τομέα του πρασίνου. Στα 60 πάρκα και πλατείες και τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης, που κάποτε έδιναν στην πόλη μια καταπράσινη όψη, η «εικόνα δεν είναι καλή», όπως είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμιά αιχμή στον νυν ή τον πρώην αρμόδιο αντιδήμαρχο, αφού όπως είπε «ο σχεδιασμός είναι ενιαίος». Όπως με ειλικρίνεια είπε η αιτία είναι η έλλειψη προσωπικού, αλλά αναγνώρισε ότι δεν αξίζει στους πολίτες αυτή η εικόνα.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος υπάρχει μια σοβαρή αναζήτηση τρόπων παρέμβασης εδώ και λίγο καιρό. Αφορά τόσο το προσωπικό που πρόκειται σύντομα να προσληφθεί, όσο και άλλους τρόπους και γι αυτό ετοιμάζεται μελέτη ανάπλασης των κοινόχρηστων χώρων και πρόκειται να έρθει σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Δεύτερο σημείο που αναφέρθηκε κριτικά ο κ. Βασιλόπουλος είναι το πρόβλημα των πυλώνων υψηλής τάσης στη Νησίδα, για το οποίο είχε ψηφιστεί ειδική επιτροπή στο Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία όπως είπε συνεδρίασε μόνο μια φορά. Παρότι οι κάτοικοι έχουν δραστηριοποιηθεί και υπάρχει έντονη ανησυχία δεν έχει δοθεί η δέουσα σημασία για την ενημέρωση των κατοίκων.

Μια ακόμα επιτροπή που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο και έμεινε στα χαρτιά είναι αυτή κατά των πλειστηριασμών, την οποία μάλιστα, όπως είπε ο Δήμαρχος, είχε εισηγηθεί ο ίδιος. Κι όμως ενώ οι πλειστηριασμοί προχωρούν, δεν έχει γίνει σε αυτό τον τομέα τίποτα.

Ένα ακόμα θέμα που δεν προχώρησε, αν και έγκαιρα συζητήθηκε και αποφασίσθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι το θέμα της τροποποίησης του προσφυγικού συνοικισμού, για το οποίο η επιτροπή που ορίσθηκε συνεδρίασε μια φορά και μόνο, αλλά δεν ξαναήρθε στο Δ.Σ. για συζήτηση.

Απαντώντας σε σημεία κριτικής που ακούστηκαν ανέφερε:

Ο ισολογισμός του 2015 θα έρθει σύντομα, αφού έχει ανατεθεί ήδη σε ορκωτό λογιστή. Η όποια καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου στο προηγούμενο διάστημα είχαν επιφορτιστεί με τους ισολογισμούς των τεσσάρων προηγούμενων ετών (2011, 2012, 2013 και 2014) τους οποίους διεκπεραίωσε στη θητεία της αυτή η διοίκηση. Δεσμεύτηκε όμως ότι κλείνοντας τη θητεία της αυτή η δημοτική αρχή θα έχει φέρει και τον ισολογισμό του 2018.

Για τη χαμηλή απορροφητικότητα έργων ο Δήμαρχος έδωσε αναλυτικά στοιχεία.

  • Το έργο της υλοποίησης της κυκλοφοριακής μελέτης Νέας Φιλαδέλφειας, προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ, δεν προχωρά γιατί η μελέτη ακυρώθηκε (!). Ο λόγος είναι το ιδιωτικό έργο του γηπέδου της ΑΕΚ, το οποίο έρχεται να ακυρώσει ένα δημόσιο έργο, το οποίο είχε σχεδιαστεί από το 2008, πολύ πριν υπάρξει το σχέδιο του γηπέδου.
  • Άλλες 200.000 ευρώ αφορούν δυο παιδικές χαρές, οι οποίες πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια. Ενώ έχουν σχεδιαστεί από το 2015, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες δυο χρόνια μετά δεν έχουν ακόμα επιτρέψει την υλοποίησή τους.
  • Περίπου 2,3 εκατ. ευρώ αφορούν το αντιπλημμυρικό έργο της οδού Σκρα, για το οποίο τώρα ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και προχωρά για υλοποίηση.
  • Άλλα 6 εκατ. ευρώ έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του Δήμου για τη διευθέτηση του Ποδονίφτη (Περισσός). Αφορά μια παλιά μελέτη, για την οποία η άποψη που επικρατεί είναι να παραμείνει η κοίτη του ποταμού ανοιχτή και να αξιοποιηθεί. Έχει γίνει τροποποιητική μελέτη και σύντομα θα έρθει για συζήτηση η περιβαλλοντική μελέτη.
  • Υπάρχουν 120.000 ευρώ για το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής από την Περιφέρεια, τα οποία δεν μπορούν να δοθούν αφού το Πάρκο δεν έχει τίτλους ιδιοκτησίας (!).
Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *