Αναζήτηση κατοικιών για την ενοικίασή τους σε πρόσφυγες

Μια πρώτη διερεύνηση ξεκινά ο Δήμος για την καταγραφή διαθέσιμων κατοικιών προς ενοικίαση για το πρόγραμμα στέγασης προσφύγων που πρόκειται να ξεκινήσει σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε έχει ως εξής:

Με την 149/2017 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Φιλαδέλφειας –Χαλκηδόνας προτίθεται να ενταχθεί στο Πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, που αφορά στην προσωρινή στέγαση προσφύγων που βρίσκονται σε διαδικασία παροχής ασύλου ή/και μετεγκατάστασης σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για το σκοπό αυτό, θα γίνει μίσθωση κατοικιών μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΚΕΔΦX), για το χρονικό διάστημα από Σεπτέμβριο 2017 έως Δεκέμβριο 2017, με δυνατότητα παράτασης ενός (1) έτους (μέχρι τέλος του 2018), με βάση τα παρακάτω:

Ι. ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

  1. Να είναι περίπου 60 ως 90 τ.μ.
  2. Να διαθέτει τα απαιτούμενα κατά νόμο πιστοποιητικά (ενεργειακό, ηλεκτρολογικό)
  3. Από την διερεύνηση αποκλείονται: ημιτελείς κατοικίες, αποθήκες ή διαμερίσματα τα οποία χρειάζονται σημαντικές επισκευές και δεν είναι έτοιμα για κατοίκηση.

Η σύναψη συμφωνίας με τον ιδιοκτήτη θα γίνει μετά την έγκριση του διαμερίσματος από επιτροπή που ορίστηκε με την 149/2017 του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΙΙ. ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΙΣΘΩΤΗ

Ο μισθωτής, αναλαμβάνει:

  1. Την καταβολή του μισθώματος, το οποίο δεν θα υπερβαίνει τα 400 ευρώ, με δυνατότητα προπληρωμής μέχρι το τέλος του 2017.
  2. Την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων (λογαριασμοί νερού, ρεύματος, κοινόχρηστων κλπ).
  3. Τον εξοπλισμό του διαμερίσματος (έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, κλπ). Στην περίπτωση που το διαμέρισμα έχει οικιακό εξοπλισμό, αυτός θα καταγραφεί από την επιτροπή του Δήμου και θα παραδοθεί κατά την παράδοση του διαμερίσματος.
  4. Την αποκατάσταση τυχόν ζημιών κατά τη διάρκεια της μίσθωσης

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2132049084 (Αλίκη Μολακίδου) και 2132049004 (Μαρία Γεωργακίλα) Δευτέρα ως Παρασκευή από 10.00 – 13.00.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *