Διαψεύδει ο Δήμος τα περί απολύσεων συμβασιούχων

«Ψευδή» χαρακτηρίζει την καταγγελία που κυκλοφόρησε η συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΣ-ΟΤΑ (πρόσκειται στο ΚΚΕ) με τίτλο «ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας απέλυσε 3 συμβασιούχους». Το θέμα φορά τη χθεσινή (5/7) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου, όπου υπερψηφίστηκε η παράταση των συμβάσεων όλων των συμβασιούχων που εργάζονται σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας και η πρόσληψη 29 μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα (σχετικό αναλυτικό ρεπορτάζ διαβάστε εδώ).

Η αναλυτική απάντηση που δίνει το γραφείο τύπου του Δήμου:

Από σήμερα το πρωί κυκλοφορεί μία ψευδής ανακοίνωση συνδικαλιστικής παράταξης με τίτλο «ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας απέλυσε 3 συμβασιούχους». Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τα εξής:

1. Ουδεμία απόλυση συμβασιούχου έγινε στο Δήμο μας.

2.Αντίθετα, το Δημοτικό συμβούλιο ψήφισε χθες την παράταση των συμβάσεων ΟΛΩΝ των συμβασιούχων εργαζομένων που εργάζονται στις ανταποδοτικές υπηρεσίες της καθαριότητας, κάνοντας χρήση του δικαιώματος που δίνει ο ν.4479/2017, άρθρο 24 για την παράταση των συμβάσεων.

3. Αντίθετα, το Δημοτικό συμβούλιο για να στηρίξει έμπρακτα το δημόσιο χαρακτήρα της καθαριότητας, αλλά και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους Δημότες, ενέκρινε χθες την πρόσληψη 19 μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα και την αγορά 3 νέων απορριμματοφόρων και 4 φορτηγών.

4. Αντίθετα, ολόκληρο το Δημοτικό συμβούλιο και ο Δήμαρχος δεσμεύτηκαν να τροποποιήσουν ΑΜΕΣΑ την απόφαση ώστε να συμπεριλάβει τους 3 συμβασιούχους της Διεύθυνσης Πρασίνου (ΟΧΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ), στο βαθμό που ξεπεραστούν οι αρνητικές εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών και υπάρξει ερμηνευτική δυνατότητα να συμπεριληφθούν οι 3 συμβασιούχοι του πρασίνου σε νέα απόφαση.

5. Από νωρίς το πρωί οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και ο Δήμαρχος βρίσκονται σε διαρκείς επαφές με το ΥΠ.ΕΣ, την ΚΕΔΕ και το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα επέκτασης της παράτασης και σε συμβασιούχους που δεν εργάζονται σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας.

6. Ας αναζητήσουν αλλού οι συντάκτες της ανακοίνωσης αντεργατικές μεθόδους και αποφάσεις, όχι στη Δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, που από την πρώτη στιγμή στήριξε και στηρίζει έμπρακτα το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία καθώς και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για το δικαίωμα αυτό. Ας καταγγείλουν αυτούς που είναι πραγματικά υπεύθυνοι για την εφαρμογή ενός εργασιακού μεσαίωνα στη χώρα και όχι αυτούς που αγωνίζονται έμπρακτα εναντίον του.

Η ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ αναφέρει ότι «η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να μην ανανεώσει τις συμβάσεις των 3 συναδέλφων συμβασιούχων παρατασιούχων στο πράσινο με την αυθαίρετη δικαιολογία ότι δεν εμπίπτουν στις διατάξεις της πρόσφατης τροπολογίας της κυβέρνησης» και την κατηγορεί ότι «στέλνει στην ανεργία 3 εργαζόμενους» και ότι δίνει «πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης στην κυβέρνηση».

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *