Γιορτή φιλίας για παιδιά Ελλάδας – Μπαγκλαντές στο Άλσος

Μια πολύ ιδιαίτερη εκδήλωση φιλίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Ιουλίου στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας. Τα παιδιά της πόλης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θερινής απασχόλησης του Δήμου υποδέχτηκαν με εγκαρδιότητα τα συνομήλικά τους παιδάκια, 50 στον αριθμό, από την κοινότητα του Μπαγκλαντές στην Αθήνα. Τα μικρά παιδιά από την Ελλάδα και από το Μπαγκλαντές συμμετείχαν από κοινού σε ένα Διαδραστικό Εργαστήρι Ζωγραφικής με θέμα «Γέφυρες Πολιτισμού» με την καθοδήγηση της εικαστικού Μαρίβας Ζαχάρωφ, χόρεψαν χορούς κάθε λαού, απόλαυσαν ένα πικ-νικ στο πανέμορφο Άλσος μας, κάτω από τα δέντρα και δίπλα στη λίμνη, παρακολούθησαν παράσταση μαγικών και πάνω απ’ όλα βίωσαν τη φιλία και τον σεβασμό μεταξύ δύο διαφορετικών φυλών με πολλά κοινά μεταξύ τους.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος, ο Πρέσβης του Μπαγκλαντές στην Ελλάδα Jashim Uddin, αξιωματούχοι της πρεσβείας του Μπαγκλαντές, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Ευτυχία Παπαλουκά, ο Πρόεδρος της 1ης Σχολικής Επιτροπής Παύλος Παπαθεοφάνους.

Ο Δήμος ευχαριστεί τους εργαζόμενους του Δήμου που κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την απόλυτη επιτυχία μιας τόσο σημαντικής δράσης υψηλού συμβολισμού, με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών, όλους εκείνους που με κάθε τρόπο συνέβαλαν στη διοργάνωση και τέλος, την Πρεσβεία του Μπαγκλαντές για την θετική ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας και την εξαιρετική συνεργασία. Το μήνυμα για σεβασμό, αλληλεγγύη και φιλία μεταξύ των λαών σίγουρα πέρασε με τον καλύτερο τρόπο στους μικρούςμας συνδημότες.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *