Θύμα των ιδιωτικοποίησεων τα ΕΛΤΑ της Ν. Χαλκηδόνας;

Έφυγαν χωρίς να ενημερώσουν κανέναν! Εδώ και λίγες μέρες το κατάστημα των ΕΛΤΑ στη Νέα Χαλκηδόνα… μετακόμισε, χωρίς να έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση. Το κατάστημα που λειτουργούσε εκεί επί πολλά χρόνια δεν λειτουργεί πλέον, αν και ακόμα στο χώρο στεγάζονται κάποιες υπηρεσίες. Αποτέλεσμα είναι να στερείται η ευρύτερη περιοχή ταχυδρομικές υπηρεσίες, ενώ το πλησιέστερο ταχυδρομικό κατάστημα βρίσκεται στη Νέα Φιλαδέλφεια (Δεκελείας 118, απέναντι από το Δημαρχείο).

Η απόφαση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πολίτη, σχετίζεται με την αναδιάρθρωση των Ελληνικών Ταχυδρομείων και αφορά την κατάργηση καταστημάτων και υπηρεσιών, στην προοπτική εκχώρησης ταχυδρομικού έργου σε ιδιωτικές εταιρείες. Το κατάστημα της Νέας Χαλκηδόνας, το οποίο εξυπηρετούσε ευρύτερες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής (πληρωμή λογαριασμών κ.λπ.) έπεσε… θύμα των γνωστών περικοπών κόστους.

 

Ο Δήμος αναμένει απάντηση

Η περίπτωση όμως του συγκεκριμένου καταστήματος έχει και μια ακόμα διάσταση. Κι αυτό γιατί ο χώρος τον οποίο χρησιμοποιούν μέχρι σήμερα τα ΕΛΤΑ είναι παραχώρηση από την επιχείρηση «Σκλαβενίτης» προς τον Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, ο οποίος και το διαθέτει στα ΕΛΤΑ, εισπράττοντας το ενοίκιο. Κι όμως η διοίκηση των ΕΛΤΑ όχι μόνο δεν ενημέρωσε το Δήμο για την προοπτική εγκατάλειψης του συγκεκριμένου χώρου, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει στείλει καμιά απάντηση στις οχλήσεις του Δήμου.

Ο Πολίτης διαθέτει μάλιστα και έγγραφο που απέστειλε ο Δήμος στις 16 Ιουνίου προς την Περιφερειακή Διεύθυνση των ΕΛΤΑ, με το οποίο ζητά ενημέρωση. Συγκεκριμένα στο έγγραφο που υπογράφει ο δήμαρχος αναφέρεται:

«Τις τελευταίες ημέρες ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Xαλκηδόνος έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων και καταγγελιών για το κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ της Νέας Χαλκηδόνας. Επειδή το συγεκριμένο κατάστημα εξυπηρετούσε σημαντικό αριθμό κατοίκων, η παύση της λειτουργίας του δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα εξυπηρέτησης των κατοίκων της περιοχής.

Επιπρόσθετα ουδέποτε ερωτήθηκε η Δημοτική Αρχή ή έστω ενημερώθηκε τουλάχιστον, για την συγκεκριμένη απόφαση που έλαβε η Διοίκηση των ΕΛΤΑ. Παρακαλούμε όπως μας κοινοποιήσετε άμεσα την απόφαση της Διοικήσεως καθώς και τι μέτρα έχετε λάβει για τη δυσλειτουργία που έχει δημιουργηθεί στους κατοίκους της περιοχής του Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνος».

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από το γραφείο δημάρχου, αν και έχουν περάσει ήδη περισσότερες από 15 ημέρες δεν έχει υπάρξει ουδεμία επίσημη απάντηση.

 

 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *