Διαμαρτύρεται ο Χρ. Κοπελούσος για το κλείσιμο του Α.Τ. Ν. Χαλκηδόνας

Πλήγμα στο αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων της Νέας Χαλκηδόνας θεωρεί την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Χαλκηδόνας ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Κοπελούσος σε επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛΑΣ, την οποία μας κοινοποίησε.

Το Α.Τ. Ν. Χαλκηδόνας ανακοινώθηκε ότι καταργείται από 1η Ιουλίου και η δύναμή του συγχωνεύεται με το Α.Τ. Ν. Φιλαδέλφειας. Μέχρι σήμερα το Α.Τ. Ν. Χαλκηδόνας στεγαζόταν σε δημοτικό κτίριο το οποίο είχε παραχωρηθεί δωρεάν στην ΕΛΑΣ.

Ο κ. Κοπελούσος στην επιστολή του υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη απόφαση βρίσκει κάθετα αντίθετη την τοπική κοινωνία, ζητά την επανεξέταση του ζητήματος και καλεί την δημοτική αρχή, φορείς, βουλευτές κ.λπ. να πάρουν θέση.

Να σημειώσουμε ότι η συγχώνευση αστυνομικών τμημάτων είναι ένα επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας από το 2014, επί υπουργίας Δένδια που υλοποιήθηκε με Προεδρικό Διάταγμα επί υπουργίας Κικίλια (δείτε και σχετικό ρεπορτάζ εδώ). Το σχέδιο αυτό έμεινε στα… συρτάρια μέχρι σήμερα, που υλοποιείται ανάλογο Π.Δ. που υπογράφηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Σύμφωνα με την πρόβλεψη η αναδιάρθωση της αστυνομίας απελευθερώνει 900 αστυνομικούς, ώστε να γίνουν πιο λειτουργικά τα αστυνομικά τμήματα. Στην πόλη μας η συγχώνευση των δυο τμημάτων δημιουργεί ένα μεγαλύτερο αριθμό ανδρών για την αστυνόμευση της περιοχής, που είναι ιδιαίτερα ελλιπής. Το Α.Τ. Ν. Χαλκηδόνας ήταν ιδιαίτερα υποστελεχωμένο, με αποτέλεσμα η δύναμή του να μην επαρκεί καλά-καλά για τις ανάγκες φρούρησης του ίδιου του τμήματος.

 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *