Πότε θα αδειάσουν οι κάδοι; Ρεπορτάζ του Πολίτη

Κυριακή πρωί, τρίτη ημέρα μετά τη λήξη της κινητοποίησης των εργαζομένων στους δήμους και σε πολλούς δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας εξακολουθούν να υπάρχουν συσσωρευμένα σκουπίδια. Πολλοί κάτοικοι είτε με σχόλιά τους σε κοινωνικά δίκτυα, είτε με ερωτήματα που έφτασαν και στον Πολίτη αναρωτιούνται πότε θα καθαρίσει η πόλη. Θέσαμε τα ερωτήματα στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Ανεμογιάννη και του ζητήσαμε να μας εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει.

«Αμέσως μετά τη λήξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, την Πέμπτη 29 Ιουνίου, οι υπηρεσίες Καθαριότητας κατάρτισαν ένα σχέδιο αποκομιδής με διπλές βάρδιες καθημερινά, το οποίο συνεχίστηκε και το Σάββατο και σήμερα Κυριακή και θα συνεχιστεί και από αύριο Δευτέρα», μας λέει ο κ. Ανεμογιάννης. Όπως μας εξηγεί ο αντιδήμαρχος, με κάθε προσοχή στην ασφάλεια των εργαζομένων, λόγω του καύσωνα, τα συνεργεία αποκομιδής κινούνται τις πολύ πρωινές ώρες και το απόγευμα.

Ήδη σε ένα μεγάλο μέρος της πόλης έχουν αδειάσει οι κάδοι. Όμως υπάρχουν περιοχές στις οποίες δεν έχει περάσει ακόμα απορριμματοφόρο. Τι λέει για αυτό ο αντιδήμαρχος:

«Οι όγκοι σκουπιδιών είναι τεράστιοι. Σκεφτείτε ότι δεν έγινε αποκομιδή, πλην μερικών δρομολογίων με προσωπικό ασφαλείας, για περίπου δέκα μέρες. Δεν είναι δυνατόν να μαζευτούν αυτοί οι τόνοι σε μια-δυο μέρες. Δυστυχώς, παρά τις εκκλήσεις μας να δείξουν συνεργασία οι κάτοικοι και να προσπαθήσουν να κρατήσουν σκουπίδια στα σπίτια, αυτό δεν έγινε σε μεγάλο βαθμό, ενώ μετά τη λήξη των κινητοποιήσεων πολλαπλασιάστηκαν τα κάθε είδους απορρίμματα στους ήδη υπερχειλισμένους κάδους. Είναι απίστευτο τι συλλέγουμε αυτές τις μέρες – έπιπλα, στρώματα, μέχρι και… χριστουγεννιάτικο δένδρο».

Ο κ. Ανεμογιάννης μας λέει ότι η αποκομιδή σε αυτές τις ειδικές συνθήκες είναι πολύ πιο δύσκολη και χρονοβόρα, αφού θα πρέπει να γίνει συλλογή όλων των απορριμμάτων που είναι διασκορπισμένα εκτός κάδων, ενώ παράλληλα κινούνται και τα συνεργεία με τα ανοικτά φορτηγά για τη συλλογή των ογκωδών αντικειμένων. Μια άλλη σοβαρή παράμετρος είναι ότι τα απορριμματοφόρα λόγω της υπερβολικής ζέστης, αλλά και της ιδιαίτερης καταπόνισής τους αυτές τις μέρες παρουσιάζουν συχνές βλάβες και κάποια από αυτά βρίσκονται καθηλωμένα. Παράλληλα με την αποκομιδή τα συνεργεία του Δήμου έχουν να επισκευάσουν και ζημιές, ώστε να υπάρχει επαρκής αριθμός οχημάτων στους δρόμους.

Ρωτήσαμε τέλος την εκτίμηση του αρμόδιου αντιδημάρχου για το πότε υπολογίζει ότι θα έχει καθαρισθεί η πόλη. Μας είπε ότι εκτιμά ότι μετά την Τρίτη 4/7 θα έχει επανέλθει σε μια κανονικότητα η αποκομιδή και ζήτησε για άλλη μια φορά την κατανόηση των κατοίκων

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *