Φιλοξενία προσφύγων – νέος Κένταυρος στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο (5/7)

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συγκαλείται την Τετάρτη 5 Ιουλίου. Πρώτο θέμα συζήτησης το πρόγραμμα στέγασης προσφύγων σε ενοικιαζόμενες κατοικίες, μια συνεργασία του Δήμου με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Να υπενθυμίσουμε ότι την Δευτέρα 3 Ιουλίου, έχουν προσκληθεί σύλλογοι και φορείς της πόλης σε ανοικτή συζήτηση – διαβούλευση για το θέμα.

Δεύτερο θέμα της συνεδρίασης του Δ.Σ. είναι η μελέτη για την κατασκευή νέου αναψυκτηρίου στη θέση του κατεδαφισμένου Κενταύρου, στο Άλσος.

Η συνεδρίαση θα γίνει στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ενιαίου Λύκειου Ν. Φιλαδέλφειας «Μίλτος Κουντουράς», στις 7.30 μ.μ.

Τα θέματα όπως αναγράφονται στη σχετική πρόσκληση:

 1. Έγκριση συνεργασίας με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για την υλοποίηση προγράμματος στέγασης προσφύγων σε ενοικιαζόμενες κατοικίες.
 2. Έγκριση της μελέτης: «Κατασκευή Νέου Δημοτικού Αναψυκτηρίου Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας» για την υποβολή του φακέλου στην Πολεοδομία.
 3. Έγκριση παραλαβής της μελέτης «ΜΕΛΕΤΗ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ».
 4. Έγκριση επιστροφής ποσών, ως αχρεωστήτως εισπραχθέντων, και διάθεση σχετικών πιστώσεων.
 5. Τροποποίηση αριθ. 4/2017 απόφασης Δ.Σ. περί απαγόρευσης κυκλοφορίας, κατά τη θερινή περίοδο και για συγκεκριμένες ώρες, στις οδούς Μιαούλη και Βασ.Αλεξάνδρου (Δημοτική Ενότητα Νέας Φιλαδέλφειας).
 6. Έγκριση πρακτικού  κατακύρωσης συνοπτικού διαγωνισμού  για την ομάδα Δ΄ < ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΞΥΛΕΙΑΣ > του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια οικοδομικών  και λοιπόν υλικών για το έτος 2017» και  ανακήρυξη οριστικού μειοδότη.
 7. Συγκρότηση της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και Αμφισβητήσεων έτους 2017, σύμφωνα με το άρθρο 18 του Ν. 4456/17.
 8. Έγκριση έκδοσης διμηνιαίου εντύπου-περιοδικού για ενημέρωση, πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των δημοτών καθώς και για την ανάπτυξη της συμμετοχής και της επικοινωνίας μεταξύ αυτών και του Δήμου.
 9. Έγκριση τρόπου εκτέλεσης της μελέτης: «Μελέτη υδρογεωλογικής καταλληλότητας χώρου Δημοτικού Νεκροταφείου», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.).
 10. Έγκριση διαπλάτυνσης πεζοδρομίου επί της οδού Οδυσσέως – Νέα Χαλκηδόνα, βάσει της αριθ. 25/2017 απόφασης-εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
 11. Έγκριση πραγματοποίησης πρακτικής άσκησης σπουδάστριας ΙΕΚ στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.
 12. Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής εργασιών του Δήμου.
 13. Έγκριση πρακτικού κλήρωσης και συγκρότηση επιτροπής προσωρινής-οριστικής παραλαβής του έργου «Ασφαλτόστρωση διαφόρων οδών Δήμου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος».
 14. Έγκριση  2ου Α.Π.Ε (τακτοποιητικού) του έργου με τίτλο «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΛΑΤΕΙΩΝ- ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ» (Α.Μ. 03/16).
 15. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε του έργου με τίτλο «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ Ε14 ΑΛΣΟΥΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ» (Α.Μ. 90/16).
 16. Έγκριση συνδιοργάνωσης 3ου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου επί δημοσίας οδού με την επωνυμία «Στις Γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων»  και διάθεση σχετικής πίστωσης.
Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *