Ερωτηματικά για το θάνατο εργαζόμενης στην καθαριότητα του Δήμου Ζωγράφου

Θλιβερή είδηση από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο θάνατος 60χρονης εργαζόμενης στην καθαριότητα του Δήμου Ζωγράφου εν ώρα υπηρεσία. Η εργαζόμενη άφησε την τελευταία της πνοή λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο κι ενώ μόλις είχε αναλάβει βάρδια κι ετοιμαζόταν να επιβαστεί στο απορριμματοφόρο.

Η συγκεκριμένη εργαζόμενη ήταν πρώην συμβασιούχος, της οποίας η σύμβαση μετατράπηκε σε αορίστου χρόνου πρόσφατα μετά από δικαστική απόφαση. Ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών, το ένα από τα οποία ήταν ΑΜΕΑ.

Σε δηλώσεις της η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Ζωγράφου Σταματία Τσουμέα εξέφρασε την λύπη της για το θάνατο “της αγαπημένης μας συναδέλφου, μόλις 60 ετών, που ήταν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη και ποτέ δεν αρνιόταν οτιδήποτε της ζητούνταν από την υπηρεσία”, προσθέτοντας ότι “ο Σύλλογος θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει την οικογένεία της”. Παράλληλα επισήμανε τις δυσκολίες του επαγγέλματος των εργατών καθαριότητας, ειδικά μετά την πολυήμερη απεργία για τους συμβασιούχους, τονίζοντας χαρακτηριστικά: “Εμείς αφήσαμε τα σκουπίδια στους δρόμους για το δίκαιο του αγώνα των συναδέλφων μας, εμείς τώρα τα μαζεύουμε μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες”. 

 

Αντιδράσεις συνδικαλιστικών παρατάξεων

Σοβαρά θέματα θίγουν με αφορμή το θάνατο της εργαζόμενης, ανακοινώσεις συνδικαλιστικών παρατάξεων. Υπενθυμίζουν ότι τον περασμένο Φεβρουάριο οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ζωγράφου είχαν προχωρήσει σε πολυήμερες κινητοποιήσεις ζητώντας μέσα ατομικής προστασίας, τα οποία δεν τους είχαν παρασχεθεί από το 2009.

Η εργαζόμενη σύμφωνα με καταγγελία είχε κληθεί για δεύτερη βάρδια πριν παρέλθει το 24ωρο. Ενδεικτικό της πίεσης που δέχθηκαν οι εργαζόμενοι από την ανάγκη άμεσου αποκαθαρισμού της πόλης μετά την πολυήμερη κινητοποίηση.

Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις αποδίδουν ευθύνες στην κυβέρνηση και στη διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου μιλώντας για εντατικοποίηση της δουλειάς, ακατάλληλες συνθήκες εργασίας, ενώ θέτους ερωτήματα για την ύπαρξη γιατρού εργασίας και την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

(με στοιχεία από ρεπορτάζ του www.aftodioikisi.gr)

Διαβάστε επίσης ένα σχόλιο του Πολίτη

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *