Λήγουν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Δήμους

Στη λήξη της απεργιακή κινητοποίησης πρoχώρησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ με τις 5 ψήφους της πρώην «πράσινης» ΣΥΝΑΝ (τρεις) και της ΔΑΚΕ (δύο). Αυτό σημαίνει ότι από τις 12 το βράδυ οπότε ολοκληρώνεται η σημερινή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τα απορριμματοφόρα θα βγουν στους δρόμους. Αναδημοσίευση από το www.aftodioikisi.gr

Συγκεκριμένα, η πρόταση που έλαβε την πλειοψηφία καλεί σε συνεδρίαση την ερχόμενη εβδομάδα όλων των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ και στη συνέχεια συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου για να στηριχθούν οι συμβασιούχοι, που σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας «θα οδηγηθούν σύντομα σε απολύσεις». Γι’ αυτό, όπως είπε ο κ. Τράκας, «συνεχίζουμε να διαφωνούμε με την πρόταση της κυβέρνησης».

Ωστόσο, λόγω της απουσίας ενός μέλους της ΣΥΝΑΝ, η πρόταση για λήξη της κινητοποίησης, ώστε να μην συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται οι πολίτες που μας στήριξαν αυτές τις 11 ημέρες αλλά και να μην κινδυνέψει η δημόσια υγεία, όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας, δεν έλαβε την απόλυτη αλλά σχετική πλειοψηφία. Δεν χρειάστηκε όμως η “διπλή” ψήφος του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ καθώς οι προτάσεις ΔΑΣ-ΟΤΑ και ΜΕΤΑ-ΟΤΑ στην κατεύθυνση της συνέχισης των κινητοποιήσεων, δεν ήταν ενιαίες.

Υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων τάχθηκαν:

  • Η ΔΑΣ -ΟΤΑ (ΚΚΕ) με τρεις έδρες πρότεινε απεργία την Παρασκευή ενάντια στην τρομοκρατία της κυβέρνησης που απειλεί με στρατό και δικαιοσύνη, τη Δευτέρα Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομενων στους δήμους, και αν την Τρίτη 4 Ιουλίου δεν φύγουν οι μισθοδοσίες των συμβασιούχων για την Ενιαιά Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ), πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 5 Ιουλίου.
  • Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ (ΛΑΕ) με δύο έδρες πρότεινε 24ωρη απεργία αύριο, αποχή από την εργασία το Σαββατοκύριακο και την Κυριακή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ ώστε να λάβει αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην εισήγησή του κατά τη συνέντευξη Τύπου μίλησε για “πολιτικά παιχνίδια” που παίχτηκαν όλο αυτό το διάστημα σε βάρος εργαζομένων των 620 ευρώ και προανήγγειλε ότι θα πιέσει την ΚΕΔΕ και τους δημάρχους για να προχωρήσουν σε μόνιμες προσλήψεις.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *