Ο Δήμος, το Κάτω Κουκλάκι και η εμπάθεια

Μάλλον ενοχλεί ο Πολίτης και η δημοσιογραφία που ασκεί αρκετούς από όσους μέχρι σήμερα μονοπωλούσαν τη διαχείριση της πληροφόρησης στην πόλη μας. Κι επειδή δεν έχουν να πουν κάτι για τα γραφόμενά μας, προσπαθούν να μας πλήξουν με προσωπικές αιχμές και επιθέσεις. Δεν πρόκειται να μπούμε σε τέτοια αντιπαράθεση, εκτός αν κρίνουμε ότι ανοίγει θέμα που αφορά τους πολίτες.

Τέτοιο είναι το κείμενο που ανήρτησε σήμερα το Fx-news και με το οποίο επιχειρείται διαστρέβλωση μιας απόφασης που έλαβε ομόφωνα το Κοινοτικό Συμβούλιο της Νέας Χαλκηδόνας. Η απόφαση αυτή αφορά την λειτουργία Κέντρου Ενημέρωσης Δημοτών στην περιοχή Κάτω Κουκλάκι, το νοτιότερο άκρο του Δήμου μας. Αντί να επικροτήσει μια τέτοια απόφαση που έχει στόχο να φέρει πιο κοντά τους δημότες μιας απομακρυσμένης περιοχής με το Δήμο και να λύσει ζητήματα της περιοχής, ο υπογράφων το συγκεκριμένο κείμενο αφήνει αιχμές για τη χρησιμότητα ενός τέτοιου Κέντρου και θέτει ερωτήματα, τα οποία αν πραγματικά ενδιαφερόταν για την προαγωγή της ενημέρωσης θα μπορούσε να τα θέσει στη διοίκηση του Δήμου, ή να αναζητήσει την απόφαση του Συμβουλίου, ή ακόμα και να κάνει μια βόλτα στην περιοχή και να ρωτήσει τους κατοίκους. Στην περίπτωση αυτή, δεν έχουμε απλά ένα κακό «ρεπορτάζ», αλλά έχουμε ένα κακόβουλο και στοχευμένο λιβελογράφημα με στόχο να πληγεί το έργο της διοίκησης, το κύρος μου ως προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου και η δημοσιογραφική ενασχόληση με τα τοπικά δρώμενα μέσω της νέας εκδοτικής πρωτοβουλίας, στην οποία συμμετέχω.

Γιώργος Κατερίνης

Υ.Γ. Ως δημοσιογράφος τηρώ απόλυτα την δεοντολογία, η δημοσιογραφική μου ενασχόληση είναι πλήρως διακριτή από την ιδιότητά μου ως αιρετός και η συλλογική εκδοτική προσπάθεια Πολίτης λειτουργεί απολύτως διάφανα μέσω μιας μη κερδοσκοπικής αστικής εταιρείας. Το κείμενο επάνω στο οποίο βάσισε το «ρεπορτάζ» του ο «συνάδελφος», είναι μια επώνυμη ανάρτηση με την ιδιότητά μου ως προέδρου της Κοινότητας σε ομάδα κατοίκων στο facebook. Μήπως προσπαθεί να σταματήσει την επικοινωνία μας με τους κατοίκους; Μήπως θα πρέπει να ζητάμε την άδεια του τοπικού τύπου (ο οποίος είναι απών από σχεδόν όλες τις δραστηριότητες που γίνονται στα όρια του δήμου μας) για το πώς και με τι τρόπο θα επικοινωνούμε με τους συμπολίτες μας;

 

 

 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *