Προχωρά η επισκευή και πιστοποίηση των παιδικών χαρών

Σε… Γολγοθά έχει εξελιχθεί η λειτουργία των παιδικών χαρών για τους Δήμους, μετά την απαίτηση του Υπουργείου Εσωτερικών το Μάιο του 2014 να προσαρμοστούν στις προδιαγραφές της νομοθεσίας (Υ.Α. 28492/2009 και Υ.Α. 27934/2014) και να πιστοποιηθούν. Οι Δήμοι με τα πενιχρά τους μέσα (προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή) και με τους έτσι κι αλλιώς περιορισμένους πόρους τους επωμίστηκαν μια μεγάλη δαπάνη και κυρίως ευθύνη.

Στο Δήμο μας την εποχή εκείνη οι παιδικές χαρές στο σύνολό τους ήταν ακατάλληλες και κλειστές για το κοινό.

Πάρκο Γ. Αποστολάκης (πρώην Στρατιωτικό Εργοστάσιο)

Η νομοθεσία μεταξύ άλλων ορίζει ότι: «…στην παιδική χαρά δεν πρέπει να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών. Ειδικότερα: α) Ο εξοπλισμός πρέπει να είναι ειδικά σχεδιασμένος για ατομικό ή ομαδικό παιχνίδι. β) Τα υλικά του εξοπλισμού πρέπει να έχουν ελεγχθεί, ώστε να ικανοποιούν τις απαιτήσεις της σειράς προτύπων ΕΛΟΤ ΕΝ71 (π.χ. οι γωνίες να είναι στρογγυλεμένες, να μη γίνεται χρήση αμιάντου, τοξικών χρωμάτων, εύφλεκτων υλικών κ.λπ.). γ) Τα όργανα και οι κατασκευές πρέπει να πληρούν τις προδιαγραφές που προβλέπονται στη σειρά προτύπων ΕΛΟΤ ΕΝ 1176. δ) Οι επιφάνειες πτώσης πρέπει να πληρούν τις προδιαγραφές της σειράς προτύπων ΕΛΟΤ ΕΝ 1176 και ΕΛΟΤ ΕΝ 1177…».

Κηφισού & Σπάρτης (Ειρήνη)

Απευθυνθήκαμε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας και πληροφορηθήκαμε ότι από το σύνολο των είκοσι (20) παιδικών χαρών που διαθέτει η πόλη μας, μέχρι σήμερα έχουν επισκευαστεί και βρίσκονται στη διαδικασία πιστοποίησης οι παρακάτω παιδικές χαρές:

 

 

Δημοτική Ενότητα Ν. Φιλαδέλφειας

  1. Πλατεία Κωνσταντινουπόλεως
  2. Τρίγωνο
  3. Πλατεία Μιαούλη
  4. Κηφισού & Σπάρτης (Ειρήνη) (εικ. 1)
  5. Επταλόφου
  6. Δεκελείας & Καρδίτσης

Δημοτική Ενότητα Ν. Χαλκηδόνας

  1. Θεμιστοκλέους
  2. Δωδεκάνησου
  3. Πάρκο Γ. Αποστολάκης (πρώην Στρατ. Εργοστάσιο)

Το σύνολο των παιδικών χαρών, σύμφωνα με το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου προβλέπεται να είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2017.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *