3ο Μουσικο-χορευτικό οδοιπορικό στην ελληνική παράδοση

Στις 9, 10 και 11 Ιουνίου, στο Πάρκο Γ. Αποστολάκης (πρώην Στρατιωτικό Εργοστάσιο) θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο μουσικο-χορευτικό οδοιπορικό του Δήμου. Ώρα έναρξης: 20.30.
Στον κύκλο της ζωής σημαίνον πολιτισμικό στοιχείο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα ήταν το διατροφικό τρίπτυχο στάρι-κρασί-λάδι, τα τρία πρωταρχικά και ευλογημένα προϊόντα της ελληνικής γης.
Το φύτεμα του σπόρου στη γη, η βλάστηση και η θριαμβευτική επιστροφή του στο φως της μέρας, υπέβαλε στον άνθρωπο τον κυκλικό χαρακτήρα της ζωής. Γι αυτό με κύκλιους χορούς ύμνησε τη ζωή και το θάνατο.
Ο χορός είναι τελετή και είναι δεμένος στενά με τη γιορτή, τη δουλειά, τον έρωτα, το θάνατο. Αντιπροσωπεύει τη συλλογική χαρά, συνοδεύει τις διαβατήριες τελετές και τους επινίκιους γιορτασμούς. Οι άνθρωποι χόρεψαν τον πόλεμο, την ειρήνη, το γάμο, τη σπορά, τον θερισμό, τον τρύγο, το λιομάζωμα, την χαρά και την ελπίδα της ζωής. Τα θυμόμαστε όλα αυτά σήμερα ξέροντας πως ο χορός είναι η αυθόρμητη έκφραση του σώματος, ο παλαιότερος τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων του ανθρώπου, η κρυμμένη γλώσσα της ψυχής.
Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *