Το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος με την υπ’αριθμ. 101/2017 ομόφωνη απόφασή του στέκεται στο πλευρό των συμβασιούχων εργαζόμενων του Δήμου, αναγνωρίζει τα δίκαια αιτήματά τους και ζητάει την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Το πρόβλημα έχει προκύψει για τους συμβασιούχους εργαζόμενους σε Δήμους όλης της χώρας των οποίων οι συμβάσεις έχουν παραταθεί μέχρι το τέλος του 2017.  Με αναμενόμενη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αμφισβητείται η νομιμότητα των συμβάσεων αυτών συνολικά αλλά και οι δεδουλευμένες αποδοχές τους. Σύμφωνα με την απόφαση: « Ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας ζητά από κάθε υπεύθυνο:

Να εξαντληθεί κάθε περιθώριο ώστε οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι που παρατάθηκαν οι συμβάσεις τους με ρυθμίσεις που ψήφισε η κυβέρνηση, να παραμείνου
ν στις θέσεις τους έως τις 31/12/17, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί. Ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κρίνει ότι οι συμβασιούχοι υπάλληλοι που απασχολούνται στον Δήμο υπό το εν λόγω καθεστώς είναι άκρως απαραίτητοι, καθώς υπηρετούν νευραλγικές ανάγκες της πόλης, τυχόν δε απομάκρυνσής τους θα δημιουργήσουν ανυπέρβλητες δυσκολίες στην εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών.

Να προχωρήσει η κυβέρνηση άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση για την μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Για τους εργαζόμενους με τα προγράμματα “κοινωφελούς εργασίας” του ΟΑΕΔ, ελάχιστο αίτημα θα πρέπει να είναι η “ίση αμοιβή για ίση δουλειά” και η πληρωμή τους με βάση τη συλλογική σύμβαση και η όχι η κατ’ εξαίρεση πληρωμή τους με 490 και 430 ευρώ.

Διατήρηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στις ειδικότητες που σήμερα το δικαιούνται και επέκτασή του, κόντρα στη διαφαινόμενη επίσπευση της περικοπής του με το νέο Μνημόνιο ήδη από τον ερχόμενο Ιούνιο.

Να εμμένει στην πάγια θέση του για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους ώστε να λήξουν παρόμοια φαινόμενα εργασιακής ομηρίας και αβεβαιότητας.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να υιοθετήσει και να προωθήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην ΚΕΔΕ. 

Το ανωτέρω ψήφισμα να κοινοποιηθεί στην ΚΕΔΕ, στην ΠΕΔΑ, στα αρμόδια Υπουργεία και λοιπούς φορείς

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *