Κενά στα δημοτικά σχολεία καταγγέλλουν οι γονείς

Παράσταση στον προϊστάμενο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Α’ Αθήνας πραγματοποιεί σήμερα 19/9 το μεσημέρι η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας μαζί με το Σύλλογο εκπαιδευτικών «Αριστοτέλης», για το θέμα των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό που υπάρχουν στα δημοτικά σχολεία της πόλης.

Όπως αναφέρουν σε υπόμνημά τους επίσης «πολλά από τα ολοήμερα δημοτικά στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας–Νέας Χαλκηδόνας δεν λειτουργούν, ενώ και όσα ελάχιστα έχουν ξεκινήσει, ουσιαστικά υπολειτουργούν, με αποτέλεσμα να γινόμαστε αποδέκτες έντονων παραπόνων από εργαζόμενους γονείς, που όπως καταλαβαίνετε, αντιμετωπίζοντας λόγω της κρίσης ιδιαίτερα πιεστικές συνθήκες εργασίας, δεν μπορούν να εμπιστευτούν τα παιδιά τους στο ασφαλές και παιδαγωγικό περιβάλλον του ολοήμερου σχολείου μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου. Ομοίως υπάρχουν ελλείψεις και στις λεγόμενες ειδικότητες των εκπαιδευτικών στην  πρωτοβάθμια. Τα τμήματα ένταξης και παράλληλης στήριξης αποδυναμώνονται αντί να ενισχύονται μεγεθύνοντας τις εκπαιδευτικές ανισότητες».

Η Ένωση Γονέων επισυνάπτει και ένα αναλυτικό κατάλογο, όπου αναφέρονται τα κενά:

Δημοτικά κενό ΠΕ70 κενό ΠΕ08 σε ώρες κενό ΠΕ32 σε ώρες
2ο Ν. ΦΙΛ/ΑΣ 7 2
3ο Ν. ΦΙΛ/ΑΣ 14
5ο Ν. ΦΙΛ/ΑΣ 1 16 8
6ο Ν. ΦΙΛ/ΑΣ 1 7 5
7ο Ν. ΦΙΛ/ΑΣ 10
8ο Ν. ΦΙΛ/ΑΣ 5 8
1ο Ν. ΧΑΛ/ΝΑΣ 1
2ο Ν. ΧΑΛ/ΝΑΣ 2 10

Πιο συγκεκριμένα η Ένωση αναφέρει ότι μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Χαλκηδόνας λόγω της σύμπτυξης τμημάτων στην Δ’ Δημοτικού από 3 σε 2. Το σχολείο έχει αιτηθεί ήδη την διατήρηση του 3ου τμήματος. Επίσης χαρακτηρίζει αξιοπερίεργα τα κενά στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Φιλαδέλφειας.

Μοιραστείτε το: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *