Η WWF παραδέχεται ότι οι αξιολογητές είναι ελάχιστοι

Πριν γράψουμε το ρεπορτάζ μας σχετικά με την κατάταξη των Δήμων από την WWF, προσπαθήσαμε να μάθουμε από την ίδια την οικολογική οργάνωση σχετικά με τους αξιολογητές. Χρησιμοποιήσαμε τα μέσα που χρησιμοποιεί και η ίδια η οργάνωση – το facebook και το messenger. Μετά την δημοσίευσή μας, λάβαμε μια γενικόλογη απάντηση, που όμως επιβεβαιώνει ότι στην ουσία οι αξιολογητές είναι ελάχιστοι.

Η απάντηση που λάβαμε από την WWF: «Οι χώροι που έχουν καταγραφεί από τους πολίτες στο WWF Greenspaces ξεπερνούν τους 1900. Κάποιοι πολύ μικροί χώροι έχουν αξιολογηθεί από 1-4 άτομα, άλλοι μεγαλύτεροι από πολλούς περισσότερους, πχ. Πεδίον του Άρεως 120 πολίτες».

Κατ’ αναλογία με το Πεδίο του Άρεως, θα περίμενε κανείς να έχουν αξιολογήσει το Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας αντίστοιχοι πολίτες. Αντ’ αυτού δεν φαίνεται να έχει συμπεριληφθεί καν στους αξιολογηθέντες χώρους.

Άρα παραμένει το θέμα που θέσαμε: θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί οι άνθρωποι της οργάνωσης στην προβολή των αποτελεσμάτων μιας τόσο ρηχής -ακόμα- αξιολόγησης.

Να περιμένουμε από την WWF κάποια δημόσια τοποθέτηση για το ρεπορτάζ του Πολίτη; Επί τη ευκαιρία και για να εμπλουτίσουμε τα στοιχεία της εφαρμογής, δημοσιεύουμε και μια φωτογραφία από ένα ακόμα πράσινο σημείο του Δήμου μας, που πρόσφατα δόθηκε ανακαινισμένο στους πολίτες – είναι η πλατεία Κασίμη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Και ένα σχόλιο προς τον γνωστό αδάμαντα τη τοπικής δημοσιογραφίας: το Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας αποδείξαμε ότι δεν το αξιολόγησε κανείς, εκτός ενός σημείου στις παρυφές του, που το αξιολόγησε μόνο ένας. Άρα δεν ισχύει το «ρεπορτάζ» που κάνατε, είναι εντελώς ανυπόστατο και τα συμπεράσματα που βγάλατε είναι παντελώς ψευδή. Επ’ αυτού έχετε να πείτε κάτι; ή θα το ρίξουμε στην τρελή;

Μοιραστείτε το: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *